Osam godina čekao povratak, odlazi poslije sezone

Autor:

Poljski vozač Robert Kubica rekao je da će napustiti ekipu Vilijams na kraju sezone, a vjerovatno i "najbrži cirkus na svijetu"

Osam godina čekao povratak, odlazi poslije sezone Foto: GULIVER/GETTY IMAGES/CHARLES COATES

Robert Kubica vratio se ove godine u Formulu 1, poslije osam godina pauze i oporavka od teških povreda koje je zadobio u nesreći na reliju 2011. godine.

Poslije godina operacija i rehabilitacije, Kubica ima ograničene pokrete desne ruke.

"Radujemo se narednoj godini i razmatram različite mogućnosti. Odlučio sam da poslije ove sezone ne nastavim saradnju sa Vilijamsom", rekao je Kubica, navodi se na sajtu Formule 1.

Upitan da li bi želio da ostane u Formuli 1, Kubica je rekao: "Naravno, moj odgovor je da, ali ne po svaku cijenu".

On je naveo da mora da uradi ono što će mu vratiti radost trkanja.

"Ova sezona je bila vrlo teška iz ugla nastupa, ali bila je i vrlo zahtjevna. Nije lako vratiti se u Formulu 1 poslije dugo vremena, posebno ako si u teškoj situaciji. Ali, ipak, moram da zahvalim ekipi na prilici i vidjećemo šta će budućnost donijeti", naveo je Poljak.

Direktorka Vilijamsa Kler Vilijams zahvalila je Kubici na napornom radu i navela da poštuje njegovu odluku da napusti ekipu poslije kratke saradnje.

Kubica je ove sezone osvojio jedini bod za Vilijams u šampionatu Formule 1.

Njegovim odlaskom ostaje upražnjeno mjesto u ekipi Vilijamsa, za koji će i naredne voziti Džordž Rasel. Mediji spekulišu da je jedan od kandidata rezervni vozač Vilijamsa Nikolas Latifi, koji je trenutno drugoplasirani u šampionatu Formule 2. Takođe, pominje se i Niko Hulkenberg.

Tagovi:
Sve vijesti