Adetokunbo se ZAINATIO: Osvojiću titulu bez šuta za TRI

Autor:

"Upravo sam osvojio priznanje za MVP-a lige, zar ne?", uzvratio je sjajni grčki košarkaš Janis Adetokunbo na kritike upućene na račun njegove igre, odnosno nedostataka u njoj.

Adetokunbo se ZAINATIO: Osvojiću titulu bez šuta za TRI Foto: Guliver/Maddie Meyer/Getty Images

Ako je moguće pronaći jednu manu u igri Janisa Adetokunba - onda je to šut sa distance, posebno za tri poena, pa nije neuobičajeno da timovi protiv kojih istrči na parket baš na tome zasnivaju odbranu od Grka, puštajući mu da bude daleko od koša.

Zvanično najkorisniji igrač NBA lige za prošlu sezonu, mada se s tim neće složiti Džejms Harden, na takve kritike gleda s čuđenjem...

Janis Adetokunbo, koji je u MVP sezoni šutirao 25,6% za tri poena, što je gotovo ispodprosečan učinak za elitnog košarkaša, smatra da mu taj segment igre nije neophodan kako bi sa Milvokijem osvojio šampionski prsten.

"Da, mnogo je ljudi to spomenulu... 'Ako Janis ne doda svojoj igri šut za tri poena, neće biti jedan od najboljih igrača lige'", prisetio se "Greak Freek" kritika.

"Upravo sam osvojio priznanje za MVP-a lige, zar ne? Bez šuta za tri?".

Sa reprezentacijom Grčke je učešće na Mundobasketu završio veoma rano, pre četvrtfinala, a mnogi su smatrali da je njegova pomalo i jednodimenzionalna igra, baš zbog nedostatka šuterskih sposobnosti, uticala da "Helene" svi lakše pročitaju.

To se posebno odnosilo na Aleksandra "Acu" Popovića čiji ga je Brazil "zaključao", da bi hrvatski trener rekao da je mesecima već znao šta će sa Janisom Adetokunbom.

"I dalje mogu da osvojim titulu bez šuta za tri poena, ali hoću da šutiram trojke. I šutiram ih malo bolje svake godine, a kako budu prolazile sezone biću sve bolji i bolji. Olakšaće meni i mojim saigračima, tako da sam svestan da moram da dodam taj element u svoju igru", kazao je Janis Adetokuno koji se pomalo demantovao na sve ono što je prethodno rekao.

Prošle sezone u dresu Baksa prosečno je beležio 27,7 poena, 12,5 skokova i 5,9 asistencija

Sve vijesti