Holandski fudbaler UPUCAN u kolima!

Autor:

Mejnard je upucan u svom automobilu, a policija na osnovu izjava svjedoka ubistva traga za dvoje osumnjičenih koji su sa mjesta događaja pobjegli crnim skuterom.

0
A- A A+
Mejnard Foto: Guliver/Getty Images/David Rogers

Holandski profesionalni fudbaler Kelvin Mejnard ubijen je u 32. godini hicima iz vatrenog oružja, potvrdila je u četvrtak amsterdamska policija.

Mejnard je upucan u svom automobilu u srijedu, a policija na osnovu izjava svjedoka ubistva traga za dvoje osumnjičenih koji su sa mjesta događaja pobjegli crnim skuterom.

U izvještajima holandskih medija navodi se da su službenici iz obližnje vatrogasne stanice pokušali pomoći Mejnardu, ali da je podlegao od zadobijenih povreda.

Fudbaler holandsko-surinamskog porijekla u trenutku smrti nastupao je za holandskog niželigaša Alfense Bojs, a tokom karijere je nosio i dres engleskog Barton Albiona.

"Svi u Barton Albionu sa žalošću su primili vijest o tragičnoj smrti našeg bivšeg igrača Kelvina Mejnarda. Izražavamo duboko saučešće njegovoj porodici i prijateljima", saopštili su iz Bartona.

Mejnard je karijeru počeo u Volendamu, a potom je igrao za Olhanense, Kečkemet, Emen, Antverpen, Barton Albion, Spakenburg, i na kraju Kvik Bojs i Alfense Bojs.

Sve vijesti