Službenici MUP-a i policije dobrovoljno dali krv

Autor:

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i Uprava policije, danas su, u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi, uoči obilježavanju 2. oktobra, Dana unutrašnjih poslova, organizovali u Podgorici humanitarnu akciju dobrovoljnog davanja krvi

0
A- A A+
krv, transfuzija Foto: Guliver/Getty images, toeytoey2530

  Ovim humanim djelom, koje ima za cilj da doprinese povećanju zaliha sigurne krvi kojima raspolažu zdravstvene ustanove, iskazana je solidarnost i društvena odgovornost pripadnika MUP-a i Uprave policije.

"Oni ne samo što učestvuju u organizovanim akcijama, već se, u bilo koje doba dana i noći, odazivaju i pozivima za hitno davanje krvi u pojedinačnim slučajevima", kaže se u saopštenju.

Državni sekretar u MUP-u Dragan Pejanović kazao je da je dugogodišnja saradnja MUP-a i Zavoda za trasfuziju krvi krunisana prošle godine potpisivanjem Memoranduma.

"Tim dokumentom je izgrađeno čvrsto partnerstvo u obavljanju najvažnijeg zadataka - obezbjeđenja dovoljnih količina sigurne krvi-tečnosti koja život znači", poručio je Pejanović koji je, takođe dobrovoljno dao krv.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi, osim u Podgorici, organizovana je i u drugim gradovima širom Crne Gore.

Službenici MUP-a i Uprave policije će nastaviti da dobrovoljno daju krv kada god je to potrebno.

"Na ovaj način pokazuju da su u službi građana, ne samo kada treba sačuvati njihov mir i bezbjednost, već i pokazati humanost i požrtvovanost", kaže se u saopštenju.

Sve vijesti