Rokada u Bajernu: Jedan Podgoričanin ide, drugi stiže!

Autor:

Borko Radović napustio Bajern iz Minhena ali asistent Dejana Radonjića biće i dalje Podgoričanin! Evo ko mijenja nekadašnjeg asa Makabija i Zvezde na klupi njemačkog šampiona:

Rokada u Bajernu: Jedan Podgoričanin ide, drugi stiže! Foto: MN press

Nakon šest godina, Dejan Radonjić i Igor Jovović ponovo će sarađivati u istom klubu!

Nakon što je Velibor Borko Radović, nekadašnji crnogorsko-izraelski košarkaš a potom dugogodišnji  Radonjićev asistent u Crvenoj zvezdi, potom i u Bajernu, raskinuo ugovor sa klubom iz Minhena, strateg njemačkog prvaka pozvao je svog bivšeg pomoćnika i naslednika na kormilu Budućnosti, saznaje MONDO iz pouzdanih izvora! 

 Jovović je minule dvije sezone vodio poljsku ekipu Zjelona Gore u koju je stigao nakon dvije uspješne sezone na kormilu njemačkog Miteldojčera. Od 2013. do 2015. bio je šef stručnog štaba Budućnosti, a u sezoni 2015-16 je kratko sjedio na klupi Sutjeske iz koje je stigao u Miteldojčer.

Radonjić je nakon tri vezane šampionske titule sa Crvenom zvezdom u ABA ligi i prvenstvu Srbije osvajao dva puta zaredom sa Bavarcima i košarkašku Bundes ligu. Na putu do svih trofeja u minulih pet sezona asistent mu je bio Velibor Radović, takođe rođeni Podgoričanin koji je košarkaško ime izgradio nastupajući za više izraelskih kluba među kojima i Makabi iz Tel Aviva.

Sve vijesti