"Želimo dijalog, ali ne dopuštamo opstrukciju reformi"

Autor:

Klub poslanika DPS-a uvjerava da žele dijalog i pozivaju opoziciju da im se pridruži u Odboru, bez obzira na to što, kako ističu, ne cijene dio njihove političke konkurencije.

"Želimo dijalog, ali ne dopuštamo opstrukciju reformi" Foto: DPS

“Ipak, to je demokratija, a Demokratama treba političko i životno sazrijevanje da bi to shvatili”, poručuju iz DPS-a.

Iz DPS-a poručuju da je Demokratska Crna Gora je partija prepoznata po nezrelosti, netrpeljivosti prema svim političkim subjektima u opoziciji i u vlasti. Prepoznati su, kako navode i po neradu i bojkotu institucija i države.

“Za razliku od njih, vladajuća koalicija, uz ključnu pomoć predstavnika civilnog sektora i akademske zajednice radila je na izbornom zakonodavstvu, predano i naporno. U tom procesu važnu podršku su nam pružili međunarodni partneri, sa kojima sarađujemo u okviru institucija. Oni prepoznaju odgovoran odnos prema zadatku unapređenja sistema. Nijesmo ni tu dimenziju našeg uspjeha, poput kvazi-demokrata, samo-reklamerski i neozbiljno promovisali. To je dio radnog procesa, a Demokrate za rad ne znaju”, dodaju iz oni.

Podsjećaju da je na Odboru, najavljeno na trećoj, a potom i na četvrtoj sjednici Odbora, da će članovi Odbora imati priliku da se sastanu sa predstavnikom – ekspertom Venecijanske komisije ali i predstavnicima ostalih relevantnih međunarodnih institucija.

“Veoma je važno da se opozicija pridruži poslanicima vlasti u radu, a mi svakako nećemo pristati na blokadu i izostanak napretka izbornog sistema i reformi na kojima vladajuća koalicija insistira. Međunarodna zajednica takođe želi da politički subjekti u Crnoj Gori urade posao po evropskim standardima i preporukama”, navode iz DPS-a.

Tagovi:
Sve vijesti