"Reket": I bivšoj tužiteljki produžen pritvor

Autor:

Prije nekoliko dana je Bojanu Jovanovskom, poznatijem kao Boki 13, produžen pritvor za 30 dana zbog iznude 1,5 miliona eura, a sada je i bivšoj specijalnoj tužiteljki Katici Janevoj.

0
A- A A+
Zatvor Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

"Krivično vijeće Osnovnog krivičnog suda u Skoplju, postupajući na prijedlog Osnovnog javnog tužilaštva za procesuiranje organizovanog kriminala i korupcije, usvojilo je odluku kojom se mera pritvora produžava na još 30 dana", saopšteno je iz Krivičnog suda", prenosi portal Plus info.

Janevoj tridesetodnevni pritvor ističe u petak, a tužilaštvo je produžetak zatražilo zbog mogućnosti bjekstva, uticaja na svjedoke i ponavljanja krivičnog djela.

Advokat Janeve Irena Frčkovska podnijela je juče prijedlog da se pritvor zamijeni blažom mjerom i ponudila je garanciju u imovini.

Šefica Specijalnog tužilaštva Katica Janeva je pritvorena 21. avgusta kada je Tužilaštvo za organizovani kriminal i korupciju u Skoplju proširio istragu u aferi "Reket". Janeva je osumnjičena za zloupotrebu službenog položaja i ovlaščenja, nakon što je italijanski list La Verita objavio prisluškivane razgovore u kojima se čuje i njen glas.

U razgovoru objavljenom na portalu La Veritas između osumnjičenog Bojana Jovanovskog - Boki 13 i oštečenog Jordana Kamčevog, od koga su iznuđeni 1,5 miliona eura u zamjenu za oslobađanje od pritvora, čuje se glas Katice Janeve koja se obraća Kamčevu, rekavši da ne brine i da će sve biti ok.

Sve vijesti