Uprava policije: Milačić odbio naređenje

Autor:

Policija u Podgorici privela je danas pet osoba, među kojima su Marko Milačić i Vladislav Dajković, zbog narušavanja javnog reda i mira.

Uprava policije: Milačić odbio naređenje Foto: MONDO/Nikoleta Vukčević

Podgorička policija je danas u ulici Novaka Miloševa radi kontrole zaustavila vozilo kojim je upravljao R.J. Međutim, on je nije dozvolio da se kontroliše vozilo.

Potom je na lice mjesta stigao predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić koji je protestvovao zbog aktuivnosti policajaca i nije dozvolio da se vozilo pomjeri sa kolovoza.

R.J. je sproveden u službene prostorije Centra bezbjednosti Podgorica.

Policijski službenici su pozvali Komunalnu inspekcija da “paukom” ukloni vozilo sa ulice. Kako bi spriječio da “pauk” podigne vozilo Milačić se popeo na krov tog vozila.

“Policijski službenici su prvo Milačića upozorili, a potom mu naredili da siđe sa vozila i omogući Komunalnoj inspekciji da obavi službenu radnju što je on odbio. S obzirom na to da je pružao otpor Milačić je uz primjenu sredstava prinude doveden u službene priostorije”, saopšteno je iz Uprave policije.

Osim toga, dodaju da su zbog sprječavanja i ometanja policijskih službenika u vršenju službenih radnji i zbog upućivanja uvrjedljivih riječi, sa lica mjesta su u službene prostorije dovedeni Vladislav Dajković, T.D. i D.V.

O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac.

“Svi građani, bilo da se radi o javnim ličnostima ili ne, su dužni da poštuju zakon i da omoguće nadležnim službama nesmetano obavljanje poslova iz svoje nadležnosti. Policija će bez izuzetka sankcionisati svakog pojedinca zbog nepoštovanja propisa, nepostupanja po naredbama, drskog ponašanja, vrijeđanja ili bilo kojeg drugog vida nezakonitog ponašanja na javnom mjestu”, poručili su iz Uprave policije.

Tagovi:
Sve vijesti