Podgoričanin "pao" na granici Turske sa 14 kg HEROINA!

Autor:

Podgoričanin M. P. uhapšen je sa dvojicom Kurda na granici Turske i Iraka zbog sumnje da je pokušaoda prokrijumčari oko 14 kilograma heroina!

Podgoričanin "pao" na granici Turske sa 14 kg HEROINA! Foto: Tanjug/NZ Herald via AP ilustracija

Podgoričanin je sa Kurdima drogu prevozio u jednom od platnenih džakova sa mekinjama u prahu, piše Dan.

List navodi da je heroin bio pomiješan zbog čega je policija utvrdila prisustvo droge tek nakon vještačenja koje je trajalo petnaestak dana! 


Krijumčari su džakove prevozili u kamionu sa prikolicom iračkih registarskih oznaka.

M.P. je, prema saznanjima Dana, privođen i nakon hapšenja braće E.T. i A.T. iz Rožaja, koji su prije dvije godine uhapšeni u Turskoj sa devet i po kilograma heroina, vrijednog preko milion eura!


Dan podsjeća da su turski medij tada prenijeli da su osumnjičeni skoro deset kilograma droge upakovane u specijalno napravljene pojaseve oblijepili oko stomaka i nogu. Heroin je bio upakovan u manje kesice koje su bile sakrivene u specijalno napravljenim otvorima u prsluku.

Dvojica Rožajaca su nakon hapšenja privedeni na saslušanje, nakon čega im je određen pritvor, navodi Dan.

M.P. je tada radio za istu agenciju za koju su radila i braća iz Rožaja, ali protiv njega nije bilo dokaza da je tada učestvovao u švercu heroina, dodaje podgorički dnevnik.

Turska policija ispituje da li se u ovom slučaju radi o organizovanoj kriminalnoj grupi sa Balkana koja godinama krijumčari heroin i druge sintetičke droge preko teritorije Iraka i Turske.

Policija vjeruje da ova grupa ima veze sa nedavnom uhapšenim dilerima D. U. (51) i D. Đ. (53) iz Beograda i Novopazarcem Z. F. (40) koji su nedavno uhapšeni u policijskoj sačekušu na auto-putu Beograd-Niš, u trenutku primopredaje tri kilograma heroina.

Sve vijesti