Da li ga čekamo za džabe? Neće se prodavati u Evropi?!

Autor:

Znaćemo sve detalje tek 19. septembra - pratite nas obavezno, bićemo u Minhenu!

Da li ga čekamo za džabe? Neće se prodavati u Evropi?! Foto: MONDO / Huawei / Weibo

I dok se MONDO MobIT sprema put Minhena, stižu loše vesti, ali nepotvrđene - Huawei Mate 30 serija neće se možda prodavati u Evropi! Ovo je objavila PhoneArena, navodeći da je prodaja planirana gotovo odmah nakon premijere. Huawei kompanija, naravno nije ništa komentarisala o ovim nagađanjima.

Ipak, Evropa i njeni najvažnija tržišta za Huawei, kakva su Nemačka, Velika Britanija, Francuska, Španija, Italija i druga centralnoevropska tržišta ostaće svi uskraćeni za Huawei Mate 30, Huawei Mate 30 Pro, Huawei Mate 30 Lite i Huawei Mate 30 Porsche Design. Razlog je nepostojanje licenciranog Android sistema i izostanak Google aplikacija, što je kompanija iz Amerike već nekoliko puta potvrdila za medije - da neće biti saradnje sa Huawei kompanijom na Mate 30 seriji, koja nije prošla sertifikaciju.

Za sada nemamo nikakvu zvaničnu informaciju o tome da li će se Huawei Mate 30 serija prodavati kod nas ili u Evropi, ali znaćemo sve detalje tokom dana, 19. septembra, zato obavezno budite s nama na premijeri u Minhenu!

Izvor: Huawei Mobile

Tagovi:
Sve vijesti