Izbjegnite ovu čestu grešku koja škodi koži

Autor:

"Sitnica" na koju vjerovatno ne obraćate pažnju tokom čišćenja lica može da napravi ogromnu razliku u njezi kože. Možda je baš to ono što vam nedostaje vaš ten od "dobrog" postane - "savršen".

0
A- A A+
umivanje Foto: GULIVER/GETTY IMAGES, NENSURIA/ISTOCKPHOTO

Znate već da su maramice za skidanje šminke samo za "vanredne situacije" i da bi sve proizvode na lice trebalo da nanosite laganim kružnim pokretima. Šminku posvećeno skidate svake večeri, nanosite kremu sa odgovarajućim zaštitnim faktorom, pa šta bi još trebalo da radite?

Pa… ispostavilo se da savjet koji je sasvim sigurno stigao i do vas, o tome kako topla voda "otvara" pore, a hladna ih "zatvara", i da zbog toga umivanje uvijek treba da završite što hladnijom vodom, nije baš sasvim zasnovan na činjenicama.

Naime, hladna voda ne samo da neće pomoći, već može i da naškodi koži.

Ako mijenjate temperaturu vode od tople ili mlake do ledene, samo ćete šokirati kožu, isušiti je i ubrzati stvaranje prvih bora. Zato je najbolje da sve "korake" tokom čišćenja lica koji podrazumijevaju umivanje sprovedete koristeći mlaku vodu. Ne samo da je tako prijatnije, već je i bolje za kožu.

Sve vijesti