"Nikšić doprinio oblikovanju današnje Crne Gore"

Autor:

Nikšić, koji je kroz istoriju prepoznat kao simbol crnogorskog slobodarstva i antifašizma, doprinio je u velikoj mjeri oblikovanju današnje Crne Gore, poručio je predsjednik države Milo Đukanović.

0
A- A A+
Milo Đukanović Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

  On je uputio čestitku, povodom 18. septembra — Dana opštine Nikšić, predsjedniku Veselinu Grboviću, predsjedniku Skupštine Radivoju Nikčeviću, odbornicima, učesnicima svečane sjednice i svim građanima uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

"Nikšić sa svojim ljudima, koji je kroz istoriju prepoznat kao simbol crnogorskog slobodarstva i antifašizma, doprinio je u velikoj mjeri oblikovanju današnje Crne Gore, države sa dinamičnom ekonomijom, koja je važan faktor regionalne stabilnosti, članica NATO i lider u pregovorima sa EU", kazao je Đukanović.

On je ocijenio da su rezultati napretka Nikšića, koji iz godine u godinu dobija sve moderniji izgled, kao kulturno središte i vjesnik novog tehnološkog razvoja, vidljivi na svakom koraku.

"Postignuta ekonomska održivost, brojni realizovani i planirani projekti, uz adekvatnu valorizaciju prirodnih i ukupnih resursa, kroz saradnju lokalne uprave i Vlade, garant su blisko bolje budućnosti Nikšića, a time i Crne Gore“, kazao je Đukanović.

Sve vijesti