Pobijedio je Bajern i savjetuje: Pokažite ko ste!

Autor:

"Zvezda pripada Ligi šampiona", kaže golman najslavnije generacije crveno-bijelih, Stevan Dika Stojanović.

Pobijedio je Bajern i savjetuje: Pokažite ko ste! Foto: NEBOJSA PARAUSIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

/Od novinara MONDA iz Minhena/

Uoči polaska u Minhen, kraj autobusa sa novinarima koji prate FK Crvena zvezda prošlo je jedno veoma dobro poznato lice - Stevan Dika Stojanović.

Bolje nije moglo! Golman i kapiten najslavnije generacije crveno-bijelih, koja je 1991. odigrala kultno polufinale upravo sa Bajernom, prije nego što se pobjedom na penale protiv Olimpik Marseja u Bariju okitula evropskom krunom.

Sudbina je ponovo, 28 godina kasnije, spojila beogradskog i bavarskog velikana. Ovaj put u grupnoj fazi Lige šampiona.

"Sve je novo - i Zvezda i Bajern i stadion u Minhenu. Ali opet, dva velika kluba. Zna se kakva", počeo je Stojanović razgovor sa novinarima.

"Možda neko očekuje da tamo budemo autsajderi, ali mislim da Zvezda pripada Ligi šampiona. I uvijek može dobro da odigra. To je i pokazala prošle sezone", dodao je.

Jedan od junaka tadašnje Crvene zvezde vjeruje da aktuelna generacija ima još toga da pokaže, ali žao mu je što klub to ne čini u kontinuitetu.

"Na nesreću, naša liga nije toliko jaka i kvalitetna da bismo mogli da igramo u kontinuitetu na evropskom nivou. Ima dosta motiva da Zvezda može da pokaže da ima klub i tim", smatra Dika.

Za kraj, tu je i poruka igračima koji će u srijedu istrčati na teren "Alijanc arene".

"Poruka je ista kao i pred Kopenhagen, da pokažu ko su! Protiv Danaca smo bili malo oštećeni, svi su mislili da nećemo proći. Rekao sam da treba da se 'skupe', da odigraju kako treba i pokažu za koji klub igraju. To se sve i dogodilo, zato ista poruka i sada. Nemaju šta da izgube", kaže slavni golman.

Sve vijesti