Advokat: Boki 13 je u lošem zdravstvenom stanju

Autor:

Zdravstveno stanje prvoosumnjičeneg u aferi "Reket" za iznudi 1,5 miliona evra, Bojana Jovanovskog, po rečima njegovog advokata Saška Dukoskog, veoma je loše.

0
A- A A+

boki 13 Foto: YouTube/printscreen/La Verita

  On je Televiziji Telma rekao da njegov klijient Bojan Jovanovski, poznat pod imenom Boki 13, ima jake bolove od prethhodne dve neuspešne operacije i da od kako je u pritvoru povraća skoro svaki dan.

Dukovski je dodao da je uprava istražnog zatvora "Skoplje" korektna i da je Bokiju 13 uvek bila obezbeđena zdravstena zaštita.

Bojan Jovanovski, koji se od 15. jula nalazi u pritvoru u skopskom istražnom zatoru, nekoliko puta je vođen na Kliniku za torakalnu hrurgiju u Skoplju, a, prema ranije objavljenim informacijama, nedavno se podvrgao operaciji podvezivanja želudca radi smanjenja težine.

Krivični sud u Skoplju je Jovanovskom u petak 13. septembra drugi put za 30 dana produžio pritivor u kojem se nalazi sa još dvoje sumnjičenih u aferi "Reket" - Zoranom Milevskim - zvanim Zoki Kičevac i razrešenom specijalnom tužiteljkom Katicom Janevom.

Tužilaštvo za organizovani kriminal njih troje sumnjiči za iznudu 1,5 miliona evra od jednog od nabogatijih Makedonaca, biznismena Jordana Kamčeva, da bi dobio bolji tretman u istrazi u krivičnom slučaju "Imperija" u kojoj je prvoosumnjičen.

Predistražni postupak u slučaju "Reket" vodi se od početka maja, a istražni postupak od 15. jula, kada su uhapšeni Jovanovski i Milevski.

Tagovi:
Sve vijesti