Bin Laden "stanovnik" Sarajeva?!

Autor:

Novi detalji kontakata SDA i terorista tokom ratnih, ali i poratnih godina. Atak na Njujork Mohamed Ata planirao u vehabijskoj zajednici u selu Bakotić, piše beogradska štampa.

0
A- A A+
Bin-Laden Foto: Youtube/screenshot/cnn

  Osama bin Laden, šeik Kalid Mohamed, Abu Musab al Zarkavi (osnivač Islamske države), Muhamed Ata... Ovo su samo neki od terorista uz čija je imena na Interpolovim potjernicama od najvećeg prioriteta stajao dopis da su bili državljani Bosne i Hercegovine.

"Bosanci" su redom postali od 1994, a dokumenta - lične karte i pasoše, davali su im isti ljudi koji su minulog vikenda u Sarajevu promovisali nove programske ciljeve SDA, zamaskirane izgradnjom "cjelovite" Bosne.

Ovo otkriva, za "Novosti", Dževad Galijašević, stručnjak za borbu protiv terorizma i čovjek čija su istraživanja potvrdile najmoćnije obavještajne zajednice svijeta.

Naglašavajući da je jedan od dvojice današnjih lidera SDA - Šefik Džaferović, 30. aprila 1994. potpisao papire po kojima šeik Kalid Mohamed dobija putna dokumenta BiH, on navodi da je riječ o osobi koja je bila "mozak" napada na Ameriku.

Ukazuje i da su operativci Al kaide usred Bosne, nedaleko od Maglaja, spremali teroristički napad, koji je za posledicu imao 11. septembar:

"Šeik Kalid Muhamed, koji će se naći pred Vojnim sudom u Gvantanamu 11. januara 2021, bio je prijavljen na adresi sarajevske opštine Stari grad, (Ulica Abdesthana 4), a 29. novembra 1995. godine njegovo prebivalište registrovano je i u Zenici, u Ulici Armije BiH 13".

Bin Laden je bio zaveden kao stanovnik u sarajevskoj opštini Centar 1996. godine pod brojem 10.907, a prijavljena adresa stanovanja bila mu je Malta broj jedan. Pasoš mu je izdao jedan od ključnih islamističkih zvaničnika u BiH Huso Živalj.

Bin Laden i njegovi najviši oficiri u Bosni su imali sigurnu kuću do 2001. Mohamed Ata, prvi operativac grupe od 19 osoba koja je napala Njujork, akciju je planirao u vehabijskoj zajednici u selu Bakotić, osam kilometara od Maglaja.

Podsjećajući da je Bakir Izetbegović na pomenutom sarajevskom kongresu govorio i o "nepravednim suđenjima" nekadašnjim komandantima Armije BiH, on posebno navodi slučaj Sakiba Mahmuljina.

Priča o Mahmuljinu pod čijom komandom su ratovali islamisti iz odreda "El mudžahedin", zapravo je "zavjesa" koja treba da sakrije ratnu Džaferovićevu prošlost, jer je on tokom 1994. i 1995. bio načelnik Službe javne bezbjednosti u Zenici kada su u ovom gradu mudžahedini imali kampove. On je znao i za sve zločine nad Srbima, kaže Galijašević za "Novosti".

Kada je u pitanju napad Al kaide na Njujork, vodili su ga piloti Navas el Hazmi Halid i Almi Har Tikh sa dvojnim državljanstvima - saudijskim i bosanskim, dok je terorista, koji je kao svjedok saradnik otkrio kako je izveden napad 11. septembra, takođe po papirima "Bosanac".

"Ubica Arid Uka, koji je osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu zbog ubistva dva američka vojnika na aerodromu u Frankfurtu bio je, takođe, sveti ratnik u BiH. Halid Masud koji je prije dvije godine automobilom gazio ispred Vestminsterske palate u Londonu ratovao je u "El mudžahedinu", dok su se osumnjičeni za teroristički napad u metrou u istom gradu, krili u najvećoj džamiji u Sarajevu", zaključuje Galijašević u izjavi za list.

Tagovi:
Sve vijesti