Prijatelji životinja Podgorica predstavili kratki film

Autor:

Prijatelji životinja Pdgorica predstavili su kratki film "Lora i Lana"

Prijatelji životinja Podgorica predstavili kratki film Foto: NVO Prijatelji životinja Pdgorica

Povodom projekta “Biti odgovoran prema životinjama je naša obaveza” koji će u narednih pola godine sprovoditi nevladina organizacija Prijatelji životinja Podgorica, a koji je finansiran od strane Uprave za bezbijednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove, predstavljen je kratki igrani film “Lora i Lana”.

Izvor: Dragoje Vlahovic

Radnja ovog filma opisuje dvogodišnju djevojčicu Lanu, koja sa svojom majkom u žbunju pronalazi malog psa, koga je nesavjesni vlasnik tu ostavio u kartonskoj kutiji. One ga uzimaju, odvode kod veterinara, gdje biva vakcinisan, sterilisan i čipovan, nakon čega ovu umiljatu ženkicu odvode kući i daju joj ime Lora. Lora u njihovoj porodici zauzima posebno mjesto, a ona i Lana postaju najbolje prijateljice.

U drugom dijelu filma Lana je napunila sedam godina i krenula u školu, a Lora i majka je svakodnevno čekaju ispred škole poslije časova. Zajedno se igraju u dvorištu zgrade, a Lana ne krije sreću što ima Loru.

“Ovim filmom htjeli smo široj javnosti da pokažemo kako se treba odgovorno ponašati prema psima, a sa druge strane i da ukažemo na to da imamo veliki broj neodgovornih vlasnika koji svoje ljubimce poslije određenog vremena izbace na ulicu. Lora je imala sreću da je pronađe Lana, a šta je sa onim psima koje vlasnici odbace i koji čitav život provedu na ulici, gladni žedni, bolesni i bez ikoga ko bi ih makar nekada pomazio. O tome moramo svi da razmišljamo, jer svako ko izbaci psa na ulicu, momentalno je ubio toga psa”, kazao je izvršni direktor ove NVO, Dragoje Vlahović.

Sve vijesti