Hrabro i odvažno ušli u istoriju: Srećni smo!

Autor:

Selektor odbojkaške reprezentacije Crne Gore Veljko Bašić i korektor Miloš Ćulafić oduševljeni poslije premijernog trijumfa na Evropskom prvenstvu

0
A- A A+
Odbojka pokrivalica Foto: Guliver/Getty Images/Takashi Aoyama

  Miloš Ćulafić je potpisao prvi poen u istoriji odbojkaške reprezentacije Crne Gore na Evropskim prvenstvima u petak veče protiv Holandije u meču za zaborav, a istorijski trijumf je stigao u 2. kolu grupe D Eurovoleja…

“Crveni” su hrabro savladali kvalitetniju Estoniju sa 3:0 (25:23, 30:28, 25:23), potpisali su prvi trijumf na Evropskim prvenstvima, otvorili su vrata osmine finala jer iz grupe u kojoj ima šest timova (Poljska, Holandija, Češka, Estonija, Ukrajina, Crna Gora) dalje idu četiri najbolje selekcije.

Koliko smo protiv Slovenije bili razočarani nakon poraza koji je, stvarno bio zaslužen, sada smo još srećniji, možda još više jer smo prvi put dobili Estoniju, a i prva je pobjeda na debitantskom Evropskom prvenstvu. Jako sam srećan zbog mojih igrača, ovo je rezultat rada na malo duže staze”, rekao je selektor Veljko Bašić, koji sve pohvale prosleđuje na adresu igrača.

Kad vidim igrače, kako su ušli na utakmicu, i da nijednog momenta nisu stali, a naročito kada sam vidio tu sreću na njihovim licima, bio sam siguran da možemo nešto da napravimo i dobijemo, koliko god je Estonija jača ekipa. Srce je pobijedilo Estoniju”.

A koliko su naši reprezentativci bili hrabri i odvažno, govori podatak da nisu odustali ni kada je protivnik imao rezultatsku prednost.

Mislim da je to i napravilo razliku. Ne zaboravimo da je Estonija vodila u prvom i drugom setu, ali mi nijednog momenta nismo razmišljali o tome, već samo da igramo ono što smo se dogovorili, našu igru, da odigramo za nas, za Crnu Goru”, jasan je Bašić, koji se nadovezao.

Zato ekipa i nije popustila nijednog momenta. Na kraju smo i našli rješenje, gurnuli smo Estoniju da ona pravi greške sa našom jakom igrom u bloku i odbrani”, dodao je Bašić.

Iz četiri grupe od po šest timova dalje će se plasirati po četiri reprezentacije. Crna Gora ima lijepu priliku da se nađe među 16 najboljih. Naredni rival je Ukrajina u ponedjeljak od 17.00 časovao.

Čestitam svima na istorijskoj pobjedi, mnogo mi je drago, svi smo prezadovoljni. Vjerovali smo da možemo i da je protiv Holandije bio sam loš dan, i pokazali smo to. Još mi je draže što smo to uradili protiv Estonije, jer smo im ostali dužni”, poručio je korektor naše selekcije Miloš Ćulafić, koji se nadovezao.

“Često se srijećemo sa njima, stari smo znanci, izgubili smo posljednja dva meča koja smo igrali, tako da je pobjeda još slađa. Sada je sve otvoreno, nastavljamo naš put. Rekli smo da su naši rivali za prolaz Estonija, Ukrajina i Češka, i borićemo se za prolaz u sljedećikrug”.

Istorijski trijumf crnogorskih odbojkaša!

Tagovi:
Sve vijesti