Tuzi: Nepropisno parkiranim vozilima blokiraće točkove!

Autor:

Vozilo bez registarskih oznaka, ali i ono za koje nije moguće identifikovati vozača, a koje se nepropisno parkiralo, privremeno će biti blokirano postavljanjem na točku posebnog uređaja!

Tuzi: Nepropisno parkiranim vozilima blokiraće točkove! Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Ova mjera predviđa se novim opštinskim propisom u Tuzima o kojem će brinuti zaposleni u Komunalnom preduzeću.

U odluci se navodi da se na vozilu ostavlja upozorenje sa upustvom o postupanju korisnika za deblokiranje vozila, piše Dan.

List dodaje da je, prije deblokiranja vozila, korisnik dužan da plati troškove postavljanja i uklanjanja uređaja za privremeno blokiranje vozila.

Komunalne djelatnosti mogu paukom premjestiti vozila”, navodi se u odluci koju prenosi podgoričiki dnevnik.

Takođe, sa 250 do 5.000 eura kazniće se privredno društvo ili pravno lice ako ne održava parkirališta i parkinge za bicikla, ne obezbijedi parking za OSI ili fizičkom licu odobri da koristi parking kao povlašćeni korisnik za više od dva vozila, dodaje Dan.

Kazniće se i odgovorno lice u privrednom društvu ili drugom pravnom licu od 50 eura do 1.000 eura. Pravno lice kazniće se i ako nelegalno na svojoj parceli naplaćuje parking, parkira se bez karte, ne istakne kartu sa unutrašnje strane vozila. Za ove prekršaje fizičko lice biće kažnjeno od 50 do 1.000 eura, a preduzetnik od 150 do 3.000 eura”,  piše u odluci koju prenosi podgorički list.

Tagovi:
Sve vijesti