Ko posle Saleta? Kokoškov je priznao da bi htio!

Autor:

Da li će NBA stručnjak uskoro ostvariti ambiciju da sjedne na klupu "orlova"?

Ko posle Saleta? Kokoškov je priznao da bi htio! Foto: GULIVER/GETTY IMAGES/CHRISTIAN PETERSEN

/Od izveštača MONDA sa Svjetskog prvenstva/

Aleksandar Saša Đorđević napustio je reprezentaciju samo nekoliko minuta poslije završenog učešća na Mundobasketu.

U emotivnom obraćanju u Pekingu, selektor je otkrio da je odluku donio odavno, da je prije turnira znao da ide i da je vrijeme za nove epizode.

Na Košarkaškom savezu Srbije sada je zadatak da nađe stručnjaka koji će naslijediti legendu i nastaviti tamo gdje je Đorđević stao.

Logično, mnogi su odmah sa upražnjenom klupom povezali Igora Kokoškova, srpskog NBA stručnjaka koji je ovog ljeta već potvrdio da bi jednog dana volio da sjedne na klupu "orlova".

"Moja želja da radim sa nacionalnim timom naravno postoji", rekao je Kokoškov u junu, a ta izjava sigurno će biti često citirana u narednom periodu.

Kokoškov je trenutno pomoćni trener Sakramento Kingsa i uz dogovor sa Vladom Divcem i saradnicima možda bi bilo izvodljivo da bude tu i tokom famoznih FIBA "prozora" tokom sezone.

Naravno, njegov dolazak je i dalje u sferi nagađanja, ali s obzirom na veliko znanje i ogroman uspjeh sa Slovenijom, čini se da bi bio najbolje rješenje.

Za ovo pitanje, kao i za svako drugo, prva adresa je Košarkaški savez Srbije, koji Đorđeviću do večerašnjeg rastanka nije nudio novi ugovor.

Predsjednik Predrag Danilović nije želio da govori za medije tokom nastupa "orlova" u Pekingu. Veoma brzo, pred njim i saradnicima biće važna odluka.

Sve vijesti