ŠESTA LIČNA: Pobeđeni Ameri i Česi, Srbija peta!

Autor:

O pobedi nad Amerikancima i polufinalnim mečevima Mundobasketa, sa Milošem Jovanovićem priča Predrag Drobnjak, bivši reprezentativac i NBA košarkaš.

ŠESTA LIČNA: Pobeđeni Ameri i Česi, Srbija peta! Foto: MONDO

Možda Srbija nije stigla do medalje na Mundobasketu, ali je barem uspela da pobedi Amerikance. U meču razigravanja za plasman od petog do osmog mesta, "orlovi" su uspeli da se izdignu posle teškog poraza od Argentine, zbiju redove i savladaju selekciju SAD 94:89.

Srbija je tako postala prva evropska i tek druga svetska nacija (uz Argentinu), koja je dva puta tukla američke NBA sastave na velikim turnirima.

Nažalost, propala je prilika da se Srbija iz Kine plasira direktno na OI u Tokiju, tako da će šansu tražiti u kvalifikacijama idućeg leta.

Svejedno, ne možemo reći da nije lep osećaj pobediti NBA zvezde - pamtiće se itekako simultanka Bogdana Bogdanovića (28 poena, četiri skoka i šest asistencija), kao i energična partija Vladimira Lučića, koji je konačno "proradio" u šutu za tri.

Srbija, u trenutku dok ovo čitate, već zna svoj konačni plasman nakon utakmice sa Češkom, ali komentare na taj meč imaćete priliku da čujete u ponedeljak, u poslednjem specijalnom Mundobasket podkastu.

Zato će Peđa i Miloš provesti više vremena o priči o polufinalnim mečevima od petka, u kojima su pobede izborili Argentina i Španija. Pašće tu i neka prognoza, ali ko je pratio, već otprilike može da pretpostavi za koga će Miloš navijati...

"Šesta lična" sa vama i dok traje #mondobasket!

Izvor: MONDO

Sve vijesti