Bogdanović: Htjeli smo da pokažemo da nismo pali

Autor:

Bogdan Bogdanović u subotu je popravio svoj prosjek na 22,9 poena u osam utakmica Mundobasketa.

Bogdanović: Htjeli smo da pokažemo da nismo pali Foto: Kurir/Dado Đilas

Kakav turnir je odigrao Bogdan Bogdanović u prethodne dve nedelje!

U osam utakmica postigao je ukupno 183 poena, ili 22,9 u prosjeku. Dva puta je prebacio granicu 30 poena, dva puta bio između 25 i 30, takođe dva puta između 20 i 25.

Ubacio je čak 35 trojki, ili 4,4 po meču, od toga Amerikancima i Česima po sedam, Italijanima šest.

Ako Pati Mils u meču za treće mjesto Australija - Francuska postigne manje od 16 poena, Bogdanović će postati najbolji strijelac Svjetskog kupa.

Jasno je da je "BB" ostavio veliki pečat na takmičenju u Kini i da samo relativno loš timski rezultat, peto mjesto, može da ga "izbaci" iz idealne petorke Mundobasketa.

"Prvi put je ova grupa igrača ispala u četvrtfinalu, ali šta je tu je, desilo se i to. Treba da izvučemo neke pouke i da se okupimo, pa da probamo ponovo za četiri godine", aludirao je na planetarni šampionat 2023. u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

Protiv Češke su "orlovi" u drugoj četvrtini gubili 13 razlike, pa u finišu otišli na "plus 18", na putu do konačnih 90:81.

"Teško je naći motivaciju za ovakve utakmice. Nemaš satisfakciju u vidu medalje, ali sigurno nam je značilo da završimo turnir pobjedom, da pokažemo da nismo pali poslije dva poraza".

Česi su jedno vrijeme igrali briljantno.

"Ubacili su svašta... Mi smo se trudili, držali smo se plana, nismo imali toliko grešaka u odbrani, ali primili smo neke nevjerovatne koševe. Ponosan sam na momke što smo na kraju pronašli karakter, odigrali kako treba i oprostili se pobedom", izjavio je sjajni bek.

Sve vijesti