A ko bi drugi: Izetbegović ponovo predsjednik SDA

Autor:

Bakir Izetbegović ponovno je izabran za predsjednika Stranke demokratske akcije na sedmom Kongresu te stranke koja se održava danas u Sarajevu.

0
A- A A+
Bakir Izetbegović, SDA Foto: FENA/Almir Razić

Jednoglasnu podršku izrazili su delegati sedmog Kongresa te stranke koji je u toku u Sarajevu.

Izetbegovića je aklamacijom izabralo 1.227 prisutnih delegata koji su se prethodno, većinom glasova, uz dva uzdržana, odlučili na ovaj način izbora umjesto tajnog glasanja.

Po izboru, Izetbegović koji je bio i dosadašnji lider stranke, zahvalio je delegatima te krako poručio: "Hvala, živi bili. Nastavljamo s radom".

Kongresu prisustvuje veliki broj delegata biranih iz svih opštinskih organizacija stranke iz cijele Bosne i Heregovine, kao i oni iz dijaspore. Tu su i delegati Kongresa te veliki broj medijskih ekipa.

Učesnici kongresa će takođe izabrati članove stranačkih tijela - Glavnog odbora, Nadzornog i Etičkog odbora.

Prema ranijim izjavama iz SDA, među najznačajnijim pitanjima koje treba riješiti na Kongresu su programska dokumenta,  deklaracije, Statut i programske rezolucije.

Gosti su ambasadori brojnih zemalja - Turske, Rusije, Kine, Hrvatske, Mađarske, Države Palestine, Japana, Slovačke, Crne Gore, Irana, Norveške, kao i pradstavnici Ureda visokog predstavnika, Fondacije Konrad Adenauer.

SDA Foto: FENA/Almir Razić

Tagovi:
Sve vijesti