“Sad je lakše, imamo šansu protiv Estonije”

Autor:

Lagan poraz od Holandije je zaboravljen, odbojkaška reprezentacija napada trijumf protiv Estonije (19.00) u 2. kolu grupe D Evropskog prvenstva

“Sad je lakše, imamo šansu protiv Estonije” Foto: Guliver/Getty Images/Takashi Aoyama

Odbojkaška reprezentacija Crne Gore nije bila dostojan rival Holandiji u istorijskom nastupu na Evropskom prvenstvu, “lale” su odradile “crvene” rezultatom 3:0 za svega 65 minuta, ali vremena za tugovanje nema…

Ostaće upamćeno da je Miloš Ćulafić upisao prvi poen u istoriji za Crnu Goru na EP, ali već danas (19.00) je na programu utakmica sa Estonijom u 2. kolu grupe D.

“Nije ispalo kako smo se nadali protiv Holandije. Protivnik je odigrao nevjerovatnu utakmicu.Čini mi se da tri servisa nisu pogriješili. Bilo je teško da se prilagodimo na dvoranu, jer smo odradili samo jedan trening. Holandija je zasluženo slavila”, rekao je libero naše selekcije Nikola Lakčević, koji vjeruje da se Estonija može savladati.

Očekujem dosta bolji meč sa naše strane. Imamo veće šanse i ući ćemo maksimalno u tu utakmicu”.

Psihološki pritisak zbog premijernog učešća na velikom takmičenju je definitivno probijen, zato svi očekuju mnogo više od izabranika Veljka Bašića.

Sada je lakše. Potrudićemo se da u preostale četiri utakmice pokažemo mnogo bolju igru. Siguran sam da možemo”, jasan je Lakčević, pred meč sa Estonijom koja je očekivano u 1. kolu izgubila od svjetskog prvaka Poljske.

Evropsko prvenstvo u odbojci se prvi put igra u četiri zemlje (Francuska, Belgija, Slovenija i Holandija) i prvi put učestvuje 24 selekcije, a u našoj grupi D se pored nas, Holandije, Estonije i Poljske nalaze još Češka i Ukrajina, a dalje će se plasirati četiri reprezentacije.

Sve vijesti