Oduševio sve: "Kad porastem, želim biti Skola"

Autor:

Argentinski košarkaš Luis Skola pod "stare dane" održao košarkašku "kliniku" na Svjetskom prvenstvu u Kini. Evo šta je izjavio Crnogorac Nikola Vučević i šta je Skola napisao na Twitter nalogu.

Oduševio sve: "Kad porastem, želim biti Skola" Foto: GULIVER/GETTY IMAGES/ZHONG ZHI

Latino finale Svjetskog prvenstva u košarci! A možemo da kažemo i iskustvo na iskustvo u borbi za svjetski košarkaški tron.

Jer, reprezentacije Španije i Argentine imaju u svojim redovima, zaista, prekaljene igrače, koji su prešli kilometre i kilometre na košarkaškim parketima širom svijeta, što u kluvovima, što u dresovima nacionalnih timova.

Onaj koji se, svakako, izdvojio na Mundobasketu u Kini je argentinski veteran Luis Skola (39), koji je odigrao "kao tata", pogotovo protiv Srbije u četvrtfinalu, a potom i danas u polufinalu protiv Francuske - 28 poena, 13 skokova i dvije asistencije.

Skoli je to bilo treće polufinale Svetskog prvenstva (2002, 2006. i 2019. godine). Prije njega samo su još dvojica igrača igrala toliko polufinala svjetskih prvenstava - Valerij Tihonenko (SSSR) i Vlade Divac (Jugoslavija, SR Jugoslavija).

Igrama Skole oduševljeni su svi.

Crnogorski košarkaš Nikola Vučević je ovo napisao na Twitter nalogu: "Kad porastem želim da budem Luis Skola".

Evo šta je Skola sve "čekirao" od poslova urađenih u Kini i šta je kranja poruka ("Idemo po sve!"):

Jedna od šala na Twitter-u u vezi sa Skolom i njegovim godinama. Ovo je podijelio NBA košarkaš iz Bostna Enes Kanter:

Sve vijesti