"Sve je to "dil" Beograda i Zagreba"

Autor:

Predsjednički kandidat i lider SDP Zoran Milanović, prijetnje Kolinde Grabar Kitarović predsjedniku SDS S Miloradu Pupovcu, tumači kao dogovor "beogradske čarsije" i "njihovih prijatelja" u Zagrebu.

0
A- A A+
Zoran Milanović Foto: SCREENSHOT/YOUTUBE/FRANCE 24 ENGLISH

Milanović je tokom izborne kampanje na Korčuli, kazao da se sve to događa kada se učinilo da se odnos SDS S i vlade smirio I da će nastaviti zajednički da rade.

"I, baš kad se smirilo, eto nje (predsjednice Grabar Kitarović). Pupovac je rekao šta je rekao, nekome je to normalno, nekome nije, a ona mu prijeti”, rekao je Milanović i dodao:

“Gledam te providne duple paseve između beogradske čaršije i njihovih prijatelja ovdje".

Osvrnuvši se na prošlonedjeljni incident na hrvatsko srpskoj granici, kada je pripadicima Vojske Srbije zabranjen ulazak u Hrvatsku, Milanović kaže da je “riječ o 11 balavaca”, te da je “važno da se o nečemu priča”, samo ne o onom o čemu bi, prema njegovom mišljenju, trebalo.

To, tvrdi, odgovara srpskom predsjedniku Aleksandru Vučiću, ministru odbrane Aleksandru Vulinu I hrvatskoj predsjednici Grabar Kitarović.

"Ovo je borba za dušu Hrvatske, a ono što radi Kitarović i drugi u ''dilu'' s Beogradom s čaršijskim nacionalistima, koji su terorisirali ove prostore u proteklih sto godina, kad budem predsjednik, kad me izaberu, bit će normalnije", rekao je Milanović.

Sve vijesti