Klubovi u Podgorici duguju preko pola miliona eura!

Autor:

Dugovanja sportskih klubova po osnovu ugovorenih, a neizmirenih obaveza prema preduzeću Sportski objekti do 2018. godine, iznose više od pola miliona eura!

Klubovi u Podgorici duguju preko pola miliona eura! Foto: MONDO

Iz preduzeća Sportski objekti navode da su zbog neizmirenih ugovorenih obaveza tužili šest sportskih klubova i to za iznos 50.557,69 eura, piše Dan.

List navodi da je među najvećim dužnicima koje je društvo tužilo zbog neizmirenih obaveza jedan fudbalski klub, nekoliko stonoteniskih klubova i boks klubova.

Izvršni direktor Sportskih objekata Vojislav Marković rekao je da dugovanja sportskih klubova prema društvu Sportski objekti iznose 511.647 eura i datiraju od 2010. do 2018. godine, prenosi Dan.

"Društvo je utužilo određeni broj klubova-korisnika usluga. Iznos potraživanja utuženih klubova je 50.557,69 eura. Utuženi su FK Buba-mara, STK Golden plejer, STK Podgorica, STK Top-spin, KIK Boks klub Big-Babol i Bokserski klub Podgorica. Sa određenim brojem klubova, korisnika usluga sklopljeni su sporazumi o priznanju i dinamici izmirenja duga u ukupnom iznosu od 461,090,12 eura. Rate po sporazumima se uredno izmiruju”, rekao je Marković Danu.

On je dodao da su preko javnih izvršitelja na naplatu predata dva potraživanja.

Preduzeće Sportski objekti upravlja kompleksom sportskih objekata koji čine Sportski centar „Morača” sa otvorenim i zatvorenim gradskim bazenima, gradski stadion, stadion malih sportova i Streljački klub „Ljubović”.

Prema podacima izvještaja o radu za 2018. godinu, u Sportskim objektima je zaposleno ukupno 92 radnika, od kojih je 89 zaposleno na neodređeno, dok su tri radnika zaposlena na određeno vrijeme.

Tagovi:
Sve vijesti