"Bio sam IDIOT, kupovao sam TROJE kola za dan!"

Autor:

Iskusni napadač je u razgovoru za italijanske medije rekao da je sada sazreo kao igrač i da se kaje zbog loših odluka iz mladosti...

"Bio sam IDIOT, kupovao sam TROJE kola za dan!" Foto: Tanjug/AP/Emilio Morenatti

Kevin Prins Boateng pruža dobre partije u "kasnoj" fazi karijere, a u intervjuu "La Republici" rekao je da je svestan grešaka koje je činio i da smatra da se ponašao neprofesionalno.

On je "oživeo" karijeru promenom pozicije, pre odlaska iz Milana sredinom ove decenije igrao je u veznom redu i na krilu, sada deluje kao napadač i čini se da mu to mesto u potpunosti odgovara.

Sada je u Fiorentini, epizoda u Barseloni nije prošla najbolje, mada i očekivalo se da će biti "pomoćno osoblje", pa se vratio u Italiju gde je tokom karijere i pružao najbolje partije. Sa iskustvom stigle su i sve bolje igre, a igrač iz Gane veruje da je napredovao jer je sazreo kao profesionalac.

"Kad se vratim unazad rekao bih da nisam trenirao fudbal kao posao. Bio sam idiot, imao sam talenat, ali nisam trenirao. Imao sam novac, živeo kao kralj, ali nikada nisam išao u teretanu. Kada sam bio u Totenhemu, u jednom danu sam kupio troje kola: Lamborgini, Hamer i Kadilak", iskreno se osvrnuo na početak karijere ofanzivac.

Smatra da je našao svoj mir jer je popravio odnose u porodici, kao i odnos prema terenu, a ima i poruku za igrače koji tek treba da naprave svoje ime.

"Mladim igračima imam da poručim samo jedno: "Ne možete kupiti sreću". Ja nisam igrao jer nisam bio posvećen, a to se odslikalo na moj život van terena. Tražio sam sreću u materijalnim stvarima, tri automobila su me usrećila, ali ta radost je trajala tri nedelje", kazao je Boateng.

Napadač "viole" se osvrnuo i na problem rasizma u Italiji, misli da je problem u tome što se situacija ignoriše od strane vlasti i da bi mu više pažnje trebalo posvetiti kroz školstvo.

"Ignorisanje mora da prestane. Moramo uvesti u škole čas prihvatanja, da kažemo našoj deci da smo svi isti. Da se ovakve stvari ne bi ponavljale u budućnosti", zaključio je iskusni fudbaler.

On je u Sasuolu proživeo "novu mladost", iako ima 32 godine dugo je na sceni, a ovakvim izjavama će sigurno poslužiti mladim saigračima – među njima je i Nikola Milenković – u ostvarivanju velikih karijera.

Sve vijesti