Apple ukida sve iPhone modele, osim ovih 5 FOTO, VIDEO

Autor:

Kompanija Apple nakon godinu dana pravi novu smenu generacija iPhone uređaja i uz nove modele iz prodaje povlači čak četiri nova i stara modela.

0
A- A A+
Apple Foto: MONDO/APPLE

  Od 10. septembra, kad su predstavljeni novi iPhone modeli - iPhone 11, iPhone 11 Pro i iPhone 11 Pro Max - Apple više ne prodaje iPhone XS i iPhone XS Max uređaje. Takođe, ne prodaje se više ni iPhone 7 niti iPhone 7 Plus, pa je tako kompanija iz prodaje povukla četiri modela odjednom.

Model iPhone XR dobija nižu cijenu i nastavlja da se prodaje, jer je to i jedini iPhone model, koji se konstantno dobro prodavao tokom prošle godine, a sniženje cene dobijaju i modeli iPhone 8 i iPhone 8 Plus. U prodaji će pored ova tri modela biti još samo tri nova modela i povremeno iPhone SE, koji Apple prikazuje na svom sajtu za prodaju samo kad se sakupi dovoljna količina za značajniju prodaju onlajn.

iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone XS, iPhone XS Max i dalje se prodaju u prodavnicama i kod operatora i njihova tehnička podrška se ne obustavlja, ali ih Apple izbacuje iz svoje prodavnice i polako smanjuje aktivnu proizvodnju, koja će biti uskoro i obustavljena.

Tagovi:
Sve vijesti