ŠOK: Srbija i Ameri - za PETO mjesto na Mundobasketu!

Autor:

Francuska je napravila podvig "izbacivši" Amerikance sa Svetskog prvenstva već u četvrtfinalu, tako da će Srbija i SAD i na ovom turniru odigrati međusobni susret. Ali ne u borbi za medalju.

ŠOK: Srbija i Ameri - za PETO mjesto na Mundobasketu! Foto: KURIR/DADO ĐILAS

Srbija i Amerika će se ipak sresti u Kini, ali ne u borbi za zlato već u razigravanju za PETO mjesto - i to već sutra od 13 časova u Donguanu!

Finalisti prethodnog Svjetskog prvenstva i Olimpijskih igara razočarali su na ovom turniru i učešće na planetarnoj smotri završili su već u četvrtfinalu.

Srbiju je iz borbe za medalje "izbacila" Argentina (97:87), dok je dan kasnije Francuska napravila senzaciju (87:77) i poslala Amerikance na Srbiju u borbu za plasman od petog do osmog mjesta, a istovremeno je "orlovima" obesmislila razigravanje uzevši vizu za Olimpijske igre.

"Orlovi" tako neće kroz Svjetsko prvenstvo do Tokija 2020, nego će to morati na kvalifikacionom turniru koji će biti organizovan sledeće godine.

Ipak, srpskim košarkašima ne bi trebalo da manjka motivacije protiv Amerikanaca, štaviše, pobjeda nad njima donekle bi popravila utisak o učešću "orlova" na Svjetskom prvenstvu, ali treba uzeti u obzir da su obje ekipe "psihički" pale nakon neočekivanih poraza.

Dobra vijest za Srbiju jeste da ćemo imati dan više za odmor.

Uskoro opširnije...

Sve vijesti