“Imamo kvalitet, ali svaka povreda nas poremeti“

Autor:

Nebojša Kosović i Aleksandar Boljević utučeni nakon poraza od Češke, ali vjeruju da dolaze bolji dani za fudbalsku reprezentaciju Crne Gore

“Imamo kvalitet, ali svaka povreda nas poremeti“ Foto: Anadolija/Adel Omeragić

Limitirani u defanzivi bez startnog štoperskog tandema Stefan Savić - Marko Simić, limitirani u ofanzivi bez odavno povrijeđenog Stevana Jovetića, sa prosječnim igračima koji ne igraju dovoljno ni u svojim klubovima...

Realnost nije lijepa - donji dom kvalifikacionice grupe A i konačni oproštaj od velikog sna o revolucionarnom Evropskom prvenstvu 2020. godine!

To nam je donijela 100. utakmica fudbalske reprezentacije Crne Gore u kojoj su “hrabri sokoli“ izgubili od Češke pod Goricom rezultatom 3:0. “Do prvog primljenog gola smo imali šanse i bilo bi drugačije da smo iskoristili bar jednu. Međutim, mislim da bi ubuduće trebalo da igramo sa više samopouzdanja, da ne respektujemo previše naše protivnike, jer imamo kvalitet“, rekao je Nebojša Kosović, koji se nadovezao.

“Mala je baza igrača i svaka povreda nas poremeti. Savić i Jovetić bi nam mnogo značili na terenu“, kazao je Kosović. Crna Gora do kraja kvalifikacija ima utakmice sa Kosovom i Engleskom na strani, te kod kuće sa Bugarskom. Situacija na tabeli grupe A je sljedeća: Engleska 12 bodova (četiri meča), Češka 9 (pet utakmica), Kosovo 8 (pet utakmica), Crna Gora 2 (pet utakmica), Bugarska 2 (pet utakmica).

“Imamo dvije utakmice protiv rivala našeg ranga - Kosova i Bugarske. Probaćemo da pobijedimo. A u posljednjoj utakmici, možda i najljepšoj, na "Vembliju", pokušaćemo da pokažemo kvalitet i izigramo se na čuvenom stadionu“, kazao je Aleksandar Boljević.

Sve vijesti