Hadžibegić: Težak momenat ali podići ćemo se

Autor:

Selektor Crne Gore Faruk Hadžibegić nije nakon poraza od Češke razočaranje epilogom utakmice ali nije propustio priliku da pošalje poruku ohrabrenja svojim igračima i javnosti.

Hadžibegić: Težak momenat ali podići ćemo se Foto: MONDO

"Težak je ovo momenat za nas, ali smoći ćemo snage da se podignemo", rekao je Hadžibegić uz opasku da postoji dobra baza za budućnost, te da mu sa svojim saradnicima ostaje da radi još više.

Selektor “sokola” smatra da je epilog meča prije svega posledica efikasnije igre protivnika.

"Česi su iskoristili svoje šanse, mi nismo. Da smo dali gol na vrijeme... Tu su i kontranapadi i prekidi Češke. Primili smo brzo dva pogotka i bilo je teško vratiti se”, rekao je Hadžibegić.

Selektor sokola je priznao da je tužan zbog poraza jer zna koliko su njegovi izabranici željeli da duel završi drugačije.

Znam koliko su momci htjeli, koliko su dali i oznojili dres, a nisu bili nagrađeni za to. Ali, možemo bolje, sigurno. Posljednji smo na tabeli, to nije dobro, ali vratiće se i povrijeđeni igrači, i izgledaće sve bolje. Nisam bio euforičan kada smo savladali Mađarsku, ni sada ne mislim da je katastrofa. Idemo dalje", poručio je bosanski stručnjak.

Česi ubjedljivi pod Goricom (FOTO)

Sve vijesti