iPhone 11 je najbolji, ali iPhone 11 Pro je JOŠ BOLJI

Autor:

Apple je predstavio i iPhone 11 Pro model, koji je gotovo u svemu bolji, nego iPhone 11.

iPhone 11 je najbolji, ali iPhone 11 Pro je JOŠ BOLJI Foto: MONDO / Apple

Apple je predstavio i iPhone 11 Pro, nakon što je tvrdio da je iPhone 11 najbolji telefon sa kamerom ikad, kao i uvek brži, nego Android.

Novi iPhone 11 Pro je prvi sa OLED XDR ekranom, naravno Retina, dijagonale 5,8 inča, a ime potiče od HDR10 i Dolby Vision podrške. Ekran novog iPhone-a je osvetljen sa neverovatnih 1.200 nita, što nije viđeno dosad na mobilnim telefonima, a kontrast je dva miliona naprema jedan! Uz novi tip ekrana korisnici će imati priliku da koriste i prve iPhone uređaje sa novim tipom mat površine, koji je razvila kompanija Apple i koja je patentirana. Tu je i nova boja - zelena!

Zahvaljujući najbržem, najmoćnijem i najštedljivijem čipsetu A13 Bionic, kako Apple kaže, baterija novog iPhone 11 Pro će trajati do četiri sata duže, nego na ranijim modelima.

Kamera ima primarnu jedinicu f/1.8, telefoto kameru f/2.0 i ultraširoku kameru od 120 stepeni. Sve tri zajedno imaju mogućnost zumiranja do 4x optičkim putem. Ova nova trostruka kamera, prvvi put viđena na iPhone uređaju, kao i na iPhone 11 ima unapređen softver i hardver, ali i AI, kao i mašinsko učenje, koji zajedno daju zadivljujuće rezultate, sudeći po onome što je Apple prikazao na premijeri. Dobro, fotke jesu radili profi fotografi, Apple je to i naglasio, ali svejedno - slike izgledaju izuzetno.

Neuralno učenje će kreirati novu iPhone 11 Pro funkciju kamere, koja se zove Deep Fusion. Ona slika devet slika, četiri pre okidanja, još četiri kratka tokom i jedan duže eksponiran snimak nakon okidanja, koje kombinuje u jednu sliku i dobijaju se izuzetne slike. Naravno, 60 fps 4K snimanje sa stabilizacijom se podrazumeva, iako nije ništa novo, ali je Apple i za ovo imao odlične primere tokom prezentacije

Kompanija sad omogućava i snimanje “cinematic“ monohromatskih video snimaka, a Apple će uključiti i softver, koji će omogućiti naprednu video montažu odmah na iPhone uređaju. Prema rečima kompanije, iPhone 11 Pro kamera ima posebno kalibrisane boje, kako bi se boja očuvala originalnim tonovima, onako kako se nalazi ispred kamere iPhone 11 Pro.

Cena iPhone 11 telefona je, dakle od 699 dolara, a iPhone 11 Pro košta od 999 dolara, dok najveći među njima, iPhone 11 Pro Max ima početnu cenu od 1.099 dolara.

Spuštaju se cene starijih modela iPhone uređaja, pa će iPhone 8 krenuti s novom cenom od 449 dolara, a iPhone XR od 599 dolara. iPhone XR je, inače najprodavaniji iPhone već gotovo godinu dana, od njegove premijere

Tagovi:
Sve vijesti