Apple najavio nov sistem video igara: Apple Arcade

Autor:

Kompanija Apple je pripremila potpuno nov sistem igranja na svim svojim uređajima za svoje korisnike, a udružila se sa najpoznatijim proizvođačima igara.

Apple najavio nov sistem video igara: Apple Arcade Foto: MONDO/APPLE

Kompanija Apple okupila je praktično ceo svet oko svog YouTube kanala, na kojem je prvi put uživo prenosila prezentaciju novih uređaja, između ostalih i nove iPhone serije, koja broji tri nova modela.

Apple je prezentaciju održao u svom kampusu - svemirskom brodu - samo za medije sa pozivnicom u sad već čuvenom Stiv Džobs Teatar prostoru, koji svoja vrata otvara samo za posebne prilike, praktično, jednom ili dvaput godišnje.

Kao i uvek, Apple tačno u sekundu - 19:00 - otvara svoju prezentaciju uvodnim videom u kojem vidimo evoluciju Apple uređaja, logotipa i kratku, ubrzanu istoriju brenda. Odmah zatim vidimo i Stiva Džobsa, koji uvek otvara ovakve događaje.

Dajte ljudima divne alatke i ljudi će napraviti divne stvari“, poručio je video, ali i direktor Apple kompanije odmah na početku nove Apple prezentacije.

Odmah na početku Tim Kuk je najavio ogromne novitete. Publika je “podivljala“, naravno…

apple Foto: MONDO/APPLE

Apple dodaje u AppStore Apple Arcade, novi servis za igre u uslugama AppStore, Apple TV, mac i iPad uređaje. Ovaj servis sa mesečnom pretplatom napravljen je u saradnji sa najvećim proizvođačima igara na svetu, koji i inače imaju svoje naslove u AppStore prodavnici. Među igrama će biti i legendarni Frogger, ali i mnogi drugi, koje prave Konami, Cpacom i drugi.

Pretplata će koštati 4,99 dolara za celu porodicu, uz mesec dana besplatnog isprobavanja, a Apple Arcade će biti dostupan od 19. septembra u preko 150 zemalja. Uskoro ćemo imati i saznanje o tome da li će Apple Arcade biti dostupan i u Srbiji.

Servis će u prvih mesec dana postojanja ponuditi preko 100 igara za igranje, uz naslove, koji će biti dostupni isključivo za ovaj Apple servis.

Kako vam se čini novi Apple Arcade?

Izvor: Youtube/Apple

Tagovi:
Sve vijesti