"Crna Gora sve primamljivija za ulaganja"

Autor:

Crna Gora sve primamljivija za ulaganja, ocijenjeno je na sastanku premijera Duška Marković sa predstavnicima Adiko banke

"Crna Gora sve primamljivija za ulaganja" Foto: Vlada Crne Gore
Crna Gora ima okruženje prijateljski nastrojeno prema investitorima, a takođe je sve vidljivija i primamljivija za ulaganja, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i predsjednika borda direktora Adiko banke i glavnog izvršnog direktora Adiko grupe Johanesa Prokša.
Premijer Marković je kazao da poslovanje Adiko banke doprinosi razvoju crnogorske ekonomije, te da Vlada nastoji da obezbijedi kontinuitet ekonomskog rasta i održivog razvoja. Predsjednik Vlade je podsjetio na visoke stope ekonomskog rasta od gotovo pet odsto te značajno povećanje prihoda budžeta u prethodne dvije i po godine, a sve u periodu sprovođenja zahtjevnih mjera fiskalne konsolidacije.
“Zaista moramo da pohvalimo ekonomski rast koji ste ostvarili. Upravo je to jedan od ključnih razloga zbog kojeg investitori ulažu u Adiko banku u Crnoj Gori”, kazao je Prokš.
Premijer je kazao da Crna Gora predano radi na strukturnim reformama te na jačanju transparetnosti, jednakosti, konkurentnosti i predvidljivosti propisa.
Adiko banka, kako je kazao Prokš, ima dugoročnu perspektivu razvoja u Crnoj Gori i regionu. Na sastanku su predočene buduće aktivnosti banke koje su usmjerene na pružanje podrške građanima, malim i srednjim preduzećima, a posebnu pažnju posvetiće digitalizaciji.
Prokš je zahvalio što je Adiko banka uvijek imala pouzdanog partnera u Vladi i Crnoj Gori.
Sve vijesti