Ulić pristao na dvije godine zatvora i kaznu od 100.000

Autor:

Višem sudu u Podgorici dostavljen je sporazum o priznanju krivice između specijalne tužiteljke Mire Samardžić i optuženog Vasa Ulića, a juče je održano i ročište na kome je razmatran, potvrđeno je Dnevnim novinama iz Višeg suda.

0
A- A A+
Viši sud Foto: MONDO

  Ulić se sa SDT nagodio da robija dvije godine i plati novčanu od 100.000 eura. Sutkinja Biljana Uskoković odlučiće o zaključenom sporazumu, pišu Dnevne novine.

Ulić se po dvije optužnice SDT-a tereti za organizovanje kriminalne organizacije u cilju šverca droge.

Podsjetimo, krajem decembra prošle godine Viši sud potvrdio je optužnicu Specijalnog državnog tužilaštva protiv Ulića koji se tereti da je u Australiji organizivao kriminalnu grupu sa ciljem šverca veće količne polusintetičke psihoaktivne droge poznate kao MDMA. Kako se navodi u toj optužnici, Ulić je u drugoj polovini 2004. godine u Crnoj Gori i Australiji organizovao kriminalnu grupu čiji su pripadnici postali A.M, N.Đ, T.D. i drugi, sa ciljem vršenja teških krivičnih djela za koje se može izreći kazna zatvora od četiri godine ili teža.

“Djelovanje te kriminalne organizacije je planirano i sprovedeno na duže vrijeme u međunarodnim razmjerama, jer se djelatnost odvijala na teritoriji više država. U.V. je kao organizator, radi realizacije kriminalnog plana, koji je sačinio , za krijumčarenje opojne droge MDMA tableta iz drugih zemalja u Australiju radi prodaje istih na teritoriji Australije, angažovao ostale pripadnike kriminalne organizacije kojima je određivao šta da rade”, navodi se u optužnici.

Prema prvoj optužnici Specijalnog tužilaštva, Ulić je djelovao na teritoriji Crne Gore sa više osoba, međutim imena onih sa kojima je on navodno činio kriminalnu organizaciju čiji je bio i šef se u optužnom aktu ne pominju, pišu Dnevne novine.

Sve vijesti