Dobra stvar oko nervoze - četvrtfinale u utorak!

Autor:

Ako postoji nešto dobro u ponašanju Nikole Jokića i igri cijelog tima Srbije protiv Španije danas u Vuhanu, to je faza takmičenja u kojoj se sve odigralo.

Dobra stvar oko nervoze - četvrtfinale u utorak! Foto: MN Press

Za kraj prve faze - "kačenje" sa Danijelom Haketom i nesportska.

Za kraj druge faze - "kačenje" sa sudijama, tehnička i isključenje.

Prenervozni Nikola Jokić, kojeg su danas u Vuhanu sa tribina bodrili brat Nemanja i djevojka Natalija, poslat je u svlačionicu prije ostalih igrača Srbije i Španije jer je, iznerviran jednom sudijskom odlukom prilikom borbe za loptu sa Markom Gasolom, ušao u žustru raspravu sa arbitrom i…

...odbio da se zaustavi kada je dobio prvu tehničku grešku.

Uslijedila je i druga, isključujuća, pa je centar srpske reprezentacije završio najvažniju utakmicu ekipe na #Mondobasketu početkom treće četvrtine pri rezultatu 39:51 u korist rivala Srbije za prvo mjesto u Grupi J i lakši put ka završnici u Pekingu.

Kada je nasjeo na Haketovu provokaciju u Fošanu, Jokić je dobio nepodijeljenu podršku ekipe, ali i savjet kapitena Miroslava Raduljice da bi morao mirnije da reaguje na grube faulove protivničkih timova, međutim ove nedjelje u Vuhanu po srijedi nije bio ni grub faul, ni provokacija španskih košarkaša.

Jokić je planuo nakon što je sudija prekinuo njegovu borbu za loptu sa Markom Gasolom i dosudio takozvanu "mrtvu loptu".

Ako je moguće pronaći nešto dobro u Jokićevom isključenju, ali i generalno igri srpskog tima protiv Španaca, onda je to faza takmičenja u kojoj se sve dogodilo - bolje nego u četvrtfinalu!

Sve vijesti