FIBA suspendovala sudije koje su "izbacile" Litvaniju

Autor:

Slaba uteha za Litvance...

0
A- A A+
litvanija Foto: Zhizhao Wu/Getty Images AsiaPac

  Reakcija FIBA posle meča Litvanija - Francuska!

Litvanci su završili svoje učešće na Mundobasketu u Kini posle poraza od Francuske (78:75), a kome su i te kako "kumovale" sudije, pošto su u finišu utakmice evidentno oštetile tim sa Baltika, zbog čega je selektor Adomaitis žestoko pobesneo.

Odmah su uložili žalbu, međutim bilo je ludo očekivati da će se utakmica ponavljati, tako da je jedini epilog - suspenzija arbitara iz Venecuele, Španije i Argentine.

Oni do kraja turnira neće više suditi, ali slaba je to uteha za Litvance...

Greška o kojoj se priča desila se na 30 sekundi do kraja kada je Jonas Valančijunas imao "drugi" penal, a Rudi Gober nespretno dotakao obruč. Po FIBA pravilima, to bi trebalo da budu poeni za Litvaniju, ali sudije nisu čak ni pregledale snimak!

Potom je Nando de Kolo uzeo loptu i rešio meč za svoj tim!

"Nakon pregledanja snimka sa meča između Litvanije i Francuske koji se igrao 7. septembra, FIBA je odlučila da je tokom izvođenja poslednjeg slobodnog bacanja na 30,8 sekundi do kraja poslednje četvrtine napravljena greška. Francuski igrač sa brojem 27 (Rudi Gober) dotakao je obruč dok je lopta bila u kontaktu sa njim. Pravilna odluka je trebalo da bude dodeljivanje poena reprezentaciji Litvanije. Arbitri sa tog meča neće suditi u nastavku prvenstva", navodi se u saopštenju FIBA-

Pošteno ili ne?

Sve vijesti