Kamioni sa drvima za ogrijev moraju imati cerade!

Autor:

Podgorička komunalna policija u narednom periodu kontrolisaće da li prevoznici koji prevoze drva za ogrijev imaju cerade na kamionima!

0
A- A A+
kamion izletio Foto: MONDO/Mladen Stojović

  Iz Komunalne policije Glavnog grada saopšteno je da će obezbjeđivati komunalni red u oblasti prevoza ogreva, građevinskog i drugog rastresitog materijala, fekalija i drugih tečnosti vozilima koja nijesu podešena tako da se materijal prilikom prevoza ne rasipa, prenosi Dan.

List navodi da su iz podgoričke komunalne policije saopštiili i da će intenzivirati kontrolu u dijelu zaštite od buke u životnoj sredini i raditi nadzor korita rijeka u cilju sprječavanja nelegalne eksploatacije riječnih nanosa. 


Komunalni policajci dobili su i novo ovlašćenje – upotrebu ručnog spreja sa nadražujućim dejstvom, propisano Zakonom o komunalnoj policiji!

Zakonom su propisani način i uslovi pod kojima se ovo sredstvo prinude upotrebljava. Komunalni policajci će ručni sprej sa nadražujućim dejstvom upotrebljavati isključivo u situacijama i na način propisan posebnim propisom koji reguliše rad Komunalne policije”, poručili su iz Komunalne policije, navodi Dan.

Sve vijesti