"Prevara ne mora da uništi vezu, može je ojačati"

Autor:

Sigurno ne biste ni pomislili da varanje može da bude bilo kako dobro – ali jedna terapeutkinja tvrdi da afera može da poboljša vezu.

0
A- A A+
prevara, afera, tajna, neverstvo Foto: Guliver/Getty Images/Deagreez

Uprkos tome što je prevara jedan od najgorih vidova izdaje za mnoge, seks terapeut tvrdi da to može da poboljša vezu ili brak. Da, dobro ste pročitali.

Terapeutkinja iz Sidneja Meti Silver kaže da varanje ne mora da okonča vezu, već može i da je ojača.

"Pokušaji da razumijete aferu i kako se to desilo mogu da vam razjasne i daju odgovore na toliko pitanja na koja parovi nemaju odgovore. Dakle, ne treba gubiti vrijeme na svaljivanje krivice, već izdvojiti vrijeme da pokušate da nađete korijen za nevjerstvo u vezi, kako biste mogli da odlučite kako ćete da unaprijedite vezu", objasnila je ona.

Terapeut za parove Tami Nelson kaže da afere mogu da podstaknu ljude da rade na vezi, da ispune emocionalnu prazninu u vezi, umjesto da je prosto završe.

Silverova vjeruje da je stigma koja je vezana za prevaru loša jer "navodi parove na razvod". Umjesto razvoda ili raskida, ona ohrabruje parove da oproste prevaru partneru i navodi da je u nekim evropskim zemljama manja stopa razvoda upravo zbog toga što više tolerišu prevaru.

Tagovi:
Sve vijesti