UEFA naredila - nema više skupih ulaznica

Autor:

Uvodi se takozvani "price cap" koji će klubove spriječiti da naplaćuju basnoslovne cijene ulaznica za gostujuće navijače.

UEFA naredila - nema više skupih ulaznica Foto: GONZALO ARROYO MORENO/GETTY IMAGES EUROPE

Važna odluka UEFA za novu sezonu!

S obzirom na to da smo bili svjedoci toga da su pojedini klubovi u UEFA takmičenjima znali da "papreno" dignu cijene ulaznica pred velike mečeve, krovna evropska organizacija odlučila je da uvede takozvani "price cap".

To znači da je klubovima uvedena "gornja granica" za cijenu ulaznica koje će naplaćivati gostujućim navijači u Ligi šampiona i Ligi Evrope.

UEFA je saopštila da će najveća cijena za ulaznice u Ligi šampiona iznositi 70 eura, dok su one u Ligi Evrope nešto jeftinije - 45 eura. Ovo pravilo važiće od 1. kola grupne faze pomenutih takmičenja koja startuju u septembru.

Predsjednik UEFA Aleksandar Čeferin izjavio je da su se na ovaj potez odlučili jer su navijači "osnova igre", a vjeruju da će time povećati i posjete gostujuće publike.

Ovo je važna vijest i za navijače Crvene zvezde i Partizana koji će tokom jeseni gostovati u Londonu, Minhenu i Pireju, odnosno Mančesteru, Astani i Alkmaru, gdje će nešto manje novca potrošiti na ulaznice.

Tagovi:
Sve vijesti