Nevidio ljetos privukao preko 2.100 turista!

Autor:

Da je kanjon Nevidio jedna od popularnijih turističkih destinacija na crnogorskm sjeveru potvrđuju i brojke – ovog ljeta u njemu uživalo više od 2,000 avanturista!

Nevidio ljetos privukao preko 2.100 turista! Foto: MONDO

Lani je za cijelu sezonu Nevidio prošlo oko 2.500 tursita, a ovog ljeta već više od dvije hiljade, piše Pobjeda.

Direktor Parka prirode Dragišnica-Komarnica Danilo Tomić rekao je podgoričkom dnevniku da je kanjon do sada prošlo oko 2.100 ljudi te da je u avgustu i početkom septembra, uobičajeno, najveća gužva.

On je dodao da je ove godine, ako se brojke porede sa prošlosezonskim istim periodom, turista više za oko 15 odsto.  


Pri tom, tek svaki deseti posjetilac kanjona je iz Crne Gore, a ostalo su stranci, najčešće iz Zapadne Evrope, mada ih ima i iz zemalja regiona.

Vodiči imaju dugogodišnje iskustvo u kanjoningu, a svaki turista plaća taksu PP Dragišnica Komarnica 11 eura i euro lokalnoj turističkoj organizaciji, navodi Pobjeda.

List dodaje da je izvjesno da će dogodine ispred ulaza u Nevidio biti završena i kompletna infrastruktura, jer ovih dana se privodi kraju izgradnja vodovoda, a montirana je i trafostanica, tako da će do kraja sezone biti obezbijeđeno i napajanje električnom energijom.

Uz to, Uprava javnih radova raspisala je tender i vjerovatno će vrlo brzo početi izgradnja upravne zgrade, info pulta, centra za posjetioce, suvenirnice… a predviđeno je da izgradnja tih objekata košta više od 260.000 eura, uključujući i uređenje najbliže okoline, piše Pobjeda.

FOTOGALERIJA: