Van Dajk: Ne volim da gubim, to me ljuti!

Autor:

"Drago mi je ako sam uspio doprinijeti tome da se cijene više odbrambeni igrači", rekao je večeras u Monte Karlu Virdžil van Dajk, najbolji fudbaler Evrope za sezonu 2018/19.

Van Dajk: Ne volim da gubim, to me ljuti! Foto: Tanjug/AP Photo/Daniel Cole

Holanđanin Virdžil Van Dajk na svečanoj manifestaciji, koja se od 2011. godine održava u sali "Grimaldi Forum" u Monte Karlu (Monako), večeras je prvi put proglašen najboljim fudbalerom u Evropi.

Od članova žirija kojeg je činilo 55 novinara iz zemalja članica UEFA i treneri klubova učenika Lige šampiona i Lige Evrope u prošloj sezoni, prilikom glasanja, dobio je 305 bodova.

U užoj konkurenciji za prestižnu nagradu u sezoni 2018/19. još su bili Lionel Mesi (Barselona/Argentina), koji je osvojio 207 bodova, te Kristijano Ronaldo (Juventus/Portugal) - 74.

Van Dajk ispred Mesija i Ronalda!

DOSADAŠNJI DOBITNICI

Nagradu za najboljeg fudbalera u Evropi do sada su osvajali: Lionel Messi (2011. i 2015 godine), Andres Inijesta (2012), Frank Riberi (2013), Kristijano Ronaldo (2014. 2016, i 2017.), i Luka Modrić (2018).

"Ponosan sam što sam dobio ovu prestižnu nagradu. Hvala glasačima", rekao je večeras u Monte Karlu Virdžil van Dajk, najbolji fudbaler u Evropi za sezonu 2018/19. godine u izboru Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) i Europa Sports Media (ESM).

Na ekskluzivnoj konferenciji za medije upriličenoj za 55 odabranih novinara, po jednog iz zemalja članica UEFA, sjajni defanzivac Liverpoola istakao je da je "biti ispred ova dva igrača (Lionela Mesija i Kristijana Ronalda, op.a.) čudo, jer su 10, 15 godina u vrhu".

"Drago mi je ako sam uspio doprinijeti tome da se cijene više odbrambeni igrači. Velika stvar je osvojiti ovaj trofej. Respektujem Mesija i Ronalda, mnogo godina su na vrhu, to mi pruža još veću satisfakciju", kazao je Van Dajk.

Virdžil Van Dajk Foto: Guliver/Getty Images/Matthias Hangst

Naglasio je da je sa Liverpulom imao sjajnu prošlu sezonu kada su osvojili Ligu šampiona.

"Bili smo blizu osvajanja engleske Premijer lige. Ipak, osvojili smo Ligu šampiona. Mnogo je izazova ove sezone, želim da budemo najbolji, želimo titule, da osvajamo trofeje", rekao je Van Dajk, dodavši:

"Ne volim da gubim, to me ljuti. Mislim da uvijek pokazujem karakter, u mojoj cijeloj karijeri je tako. Ponekad nije išlo, ali pronalazio sam način. Veoma sam sretan što sam našao pravi put."

U fudbalu ga, rekao je, posebno ispunjava kada protivnički igrači ne postignu gol.

"Igram kao defanzivac od mlađih kategorija i kada napadači ne postignu gol to znači da radim dobar posao. Za mene je izazov da ih sačuvam, kao što je i njima izazov da me nadmudre", poručio je Van Dajk.

Virdžil Van Dajk Foto: Guliver/Getty Images/David Ramos

Međutim, fudbal nije najvažniji u njegovom životu.

"Porodica je najbitnija u mom životu. Nakon toga, fudbal", rekao je, a na pitanje razmišlja li da napusti Liverpul, odgovorio:

"Nikada nisam to pomislio."

Kazao je i da je Liverpul dobio tešku grupu (Napoli, Salcburg, Genk) prilikom današnjeg žrijeba Lige šampiona u ovoj sezoni.

Otkrio je i da mu je u mladosti idol bio Ronaldinjo, jer je "uživao u radosti kako je on igrao i smijao se uz fudbal".

Sve vijesti