“Odličan početak, ali vjerujte - možemo bolje”

Autor:

Trener “plavih” Slobodan Subotić zadovoljan trijumfom protiv Himkija, bek Skot Bamford najavio da bi mogao da bude veliko pojačanje

“Odličan početak, ali vjerujte - možemo bolje” Foto: MN Press

Budućnost Voli je na sjajan način otvorila seriju prijateljskih utakmica!

“Plavi” su nakon priprema u Podgorici i Kolašinu nastavili da rade u Sloveniji, a u ponedjeljak veče u Kranjskoj Gori je pao Himki 83:74. Doduše, Rusi su bili nekompletni, ali ni šampion naše zemlje nije imao kompletan roster na raspolaganju.

Pobjeda je stigla na maestralan način pošto su učenici Slobodana Subotića na poluvremenu gubili 13 razlike, ali je Himki u trećoj dionici postigao samo šest poena, dok je odbrana “plavih” protivniku u četvrtoj dozvolila samo 16 poena.

I upravo se već vide konture ratničke Budućnosti kakvu želi 63-godišnji Piksi, koji sa ekipom radi 15 dana.

Moram da budem zadovoljan rezultatom protiv Himkija, svaka pobjeda je dobra. Ovo je bila prva zvanična utakmica za nas, vrlo jaka. Pokazali smo karakter, gubili smo 16 razlike, ali smo uspjeli da se vratimo i pobijedimo”, rekao je Subotić, koji zna da njegova ekipa može mnogo bolje.

Još uvijek smo daleko od onoga šta želimo, ali svakog dana napredujemo, što je utakmica sa Himkijem pokazala”.

Džastin Kobs je protiv Rusa pokazao klasu sa 17 poena, ali svi smo znali koliko bivši plej Cedevite može. Međutim, Skot Bamford je najavio da bi mogao da bude veliko pojačanje sa 21 poenom.

Odlična utakmica za nas. Nijesmo odigrali dobro u prvom poluvremenu, ali smo nastavili da igramo timsku košarku. U drugom poluvremenu smo uspjeli da odigramo odličnu defanzivu i da nalazimo dobra rješenja u napadu. Mislim da je ovo odličan početak sezone i samo treba da nastavimo da nadograđujemo igru”, poručio je Bamford.

Budućnost Voli naredni prijateljki meč igra sjutra, a protivnih je Nižnji Novgorod.

Sve vijesti