CNN o Beogradu: "Bijeli feniks" koji se stalno razvija

Autor:

Specijalozovani servis za turizam i putovanja CNN-a preporučio je svojim čitaocima u obimnoj reportaži o Beogradu deset ključnih mjesta koje treba obići prilikom posjete glavnom gradu Srbije.

CNN o Beogradu: "Bijeli feniks" koji se stalno razvija Foto: Mondo/Stefan Stojanović

U članku se preporučuju najbolja mjesta za posjetu u Beogradu kao što su Kalemegdan "zeleno istorijsko srce Beograda", Knez Mihailova ulica kao "glavna arterija grada koja konstantno bruji životom", Dorćol kao jedan od najstarijih i najatraktivnijih kvartova sa velikim brojem kafića i barova, zatim Skadarlija i "živopisni" Zemun sa svojim specifičnim sadržajima, Hram Svetog Save, Narodni i Muzej savremene umjetnosti...

"Poznat kao 'bijeli feniks' jer je toliko puta bio uništen i ponovo građen, Beograd je grad koji se neprestano razvija. Srpska prijestonica konstantno oživljava svoje istorijske kvartove, i poput Budimpešte preokreće zapuštene prostore u šik barove. Nošeni željom da što više vremena provedu napolju, Beograđani kulturu ispijanja kafe uzimaju veoma ozbiljno u ovoj uzbudljivoj destinaciji jugoistočne Evrope", piše poznata britanska novinarka Meri Novaković.

Narodni muzej je prema ocjeni CNN Travela-a "vredelo čekati zbog impresivne umjetničke kolekcije", kao i Muzej savremene umjetnosti i Hram svetog Save. 

Noćni život na rijekama se u Beogradu ne smije propustiti, kao ni Ada Ciganlija, koja uz plažu sa Plavom zastavom, brojne kafiće i restorane, nudi i terene za golf, kilometre biciklističkih staza, maleni zoo vrt, pa čak i simulator za skijanje na vodi.

U članku se navode i poznate gradske četvrti, Skadarlija i njene kafane, Veliko ratno ostrvo, Gardoš u Zemunu, Ada Ciganlija, Beton hala...