Gradi se novi rizort kod Ulcinja, evo šta će imati

Autor:

U Ulcinju se gradi novi rizort, koji će koštati između 600 miliona i milijardu eura! Evo šta će sve imati!

Gradi se novi rizort kod Ulcinja, evo šta će imati Foto: MONDO/Anto Baković

U Ulcinj su ovih dana počeli da pristižu investitori zainteresovani za izgradnju projekta Mavrijan Luxury Resorts u okviru kojeg će na površini od oko 63 hektara biti izgrađena marina, tri luksuzna hotela i 105 vila, koji bi ukupno imali oko 5.000 kreveta.

Za ovaj projekat interesovanje su pokazali investitori iz Katara i Egipta, a kako je ranije izjavio gradonačelnik ulcinja Ljoro Nrekić, vrijednost te investicije bila bi između 600 miliona i milijardu eura, prenosi Investitor.me.

Gradonačelnik je rekao da će Opština tražiti saglasnost Ministarstva finansija za prodaju svog dijela zemljišta, koje se procjenjuje na oko 20 miliona eura.

Prema riječima Aleksandra Dabanovića, glavnog gradskog arhitekte, u takozvanoj Uvali udovica planirana je marina sa 147 vezova sa širokom promenadom, zatim heliodrom i restoran-vidikovac, kao i pristup za amfibijske avione i hidroavione.

On je dodao da je koeficijent zauzetosti prostora vrlo nizak i iznosi 14 odsto, koeficijent izgrađenosti je 42 odsto, dok je zastupljenost zelenih površina 82 odsto.

Prvi hotel A ima bruto površinu od 32.000 kvadratnih metara, sa 3.848 kvadrata otvorenih bazena i 2.675 metara kvadratnih otvorenih sportskih terena.

Hotel B je centralni rizort sa predviđene 652 smještajne jedinice, 47.800 kvadratnih metara bruto površine, bazenom od 2.500 i terenima od 2.546 kvadratnih metara. 

Hotel C takođe je u obliku rizorta ukupnog kapaciteta 22.299 kvadrata.

Kazino hotel imaće 21.800 kvadrata, od kojih je više od 10.000 namijenjeno upravo za kockarnicu. 

Preostali dio činiće, pored ostalog, 100 ekskluzivnih smještajnih jedinica za korisnike te zabave koji će do marine stizati sa dva izdvojena panoramska lifta i heliodromom na krovu hotela, čime će privatnost gostiju biti zagarantovana.

Tipske vile, njih 105 površine od oko 350 kvadratnih metara, osmišljene su za primanje jedne porodice i imaju sve potrebne unutrašnje i spoljne sadržaje, uključujći parking i bazene. 

"Obilikovanje turističkog naselja proizašlo je iz mediteranskih pojednostavljenih formi, koje prate konfiguraciju terena, ozelenjenih ravnih krovova i bijele fasadne obloge, osim hotelskog objekta u centru naselja koji svojim oblikom podsjeća na kruzer", rekao je Dabanović i dodao da će kroz budući turistički kompleks prolaziti saobraćajnica duga 9,6 kilometara. 

U Ulcinju noćni život najburniji u Crnoj Gori! (VIDEO)

Tagovi:
Sve vijesti