ŠOK u Žarkovu: BEBA ostavljena U KESI, u kontejneru!

Autor:

U beogradskom naselju Žarkovo, kod groblja pronađena je ostavljena beba. Nesrećno dete pronađeno slučajno, u kontejneru.

0
A- A A+
policija, nesreća, saobraćaj, rotacija, saobraćajna policija, saobraćajac, milicija, patrola, Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Prema prvim informacijama, beba nađena na uglu ulica Prote Milorada Pavlovica i Crvenog barjačeta je u dobrom stanju, a po prijavi su reagovali Hitna pomoć i policija.

Kučevo: Ubijena beba, uhapšena majka!

Prema nezvaničnim informacijama, beba je pronađena u kontejneru kada je jedna stanarka pošla da baci đubre, i videla da u "nešto mrda u kesi". Pogledala je šta je i ostala u šoku.

Beba je prevezena u Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj, a direktor ove klinike Siniša Dučić izjavio da je beba u dobrom opštem stanju, vitalna i nema nikakvih povreda.

OBIŠLI JE MINISTAR I GRADONAČELNIKOstavljenu bebu danas su obišli ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i gradonačelnik Beograda Zoran Radojčić.

"Neshvatljivo je da bilo koji roditelj može da učini ovako nešto, ali ne želim da zalazim u razloge za ovo krivično delo. Ukoliko majka ne želi svoje dete, njena obaveza je da ga barem preda određenoj zdravstvenoj ili socijalnoj ustanovi, kao što je Zvečanska, jer tako detetu ne ugrožava život", istakao je Đorđević.

Ministar je rekao da je ostavljanje dece, pogotovo na ovako nehuman način, nešto što ne sme da se ponavlja u našoj zemlji i da će resorno ministarstvo učiniti sve da to spreči.

Radojičić je naglasio da će Beograd kao socijalno odgovorni grad dati sve od sebe da se ovakvi nemili događaji svedu na minimum.

"Ovo su specifične situacije i teško ih je objasniti, ali apelujem na građane da reaguju na vreme, a nadležne institucije će učiniti sve da ovakvoj deci pruži svu adekvatnu zaštitu", rekao je Radojičić.

Posebni savetnik ministra Dragan Vulević rekao je da je od početka godine ovo peta beba koja je napuštena od strane roditelja i dodao da će nakon zdravstvenog zbrinjavanja deteta, deo odgovornosti preuzeti i Centar za socijalni rad.

"Veoma smo zabrinuti zbog ovakvog načina ostavljanja deteta, jer time joj je ugrožen život, što zaista ne sme da se dešava. Eventualni način za rešavanje ovakvog problema mogao bi da bude donošenje zakona koji će podrazumevati anonimni porođaj u toplim sobama", naglasio je Vulević.

Tagovi:
Sve vijesti