Iz marketa u kome je radio ukrao više od 18.600 eura

Autor:

Barska policija je u kratkom roku rasvijetlili razbojništvo počinjeno sinoć na štetu jednog hipermarketa.

0
A- A A+
hapšenje Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

  Osumnjičeni je uhapšen zbog sumnje da je počinilo krivično djelo razbojništvo i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Dežurnoj službi Centra bezbjednosti Bar je juče oko 23,30 prijavljeno da je uz prijetnju pištoljem nepoznato maskirano muško lice od dvaradnika hipermarketa u Baru otuđilo veću količinu novca i udaljilo se u nepoznatom pravcu", saopšteno je iz Uprave policije.

Službenici Centra bezbjednosti Bar su odmah postupili po prijavi i preduzeli niz aktivnosti u cilju identifikacije počinioca navedenog krivičnog djela.

"Izvršenim uviđajem na lica mjesta i kriminalističkom obradom policijski službenici su došli do sumnje da je počinilac poznavao način i metodologiju rada zaposlenih u poslovnom objektu i iskoristio momenat kada su ovlašćena lica vršila brojanje dnevnog pazara", saopšteno je iz policije.

Policijski službenici su nedugo nakon prijavljenog događaja identifikovali, locirali i uhapsili G.O. (18) iz Bara, koji je inače zaposlen u navedenom hipermarketu, zbog postojanja osnovne sumnje da je počinio navedenakrivičnadjela.  

"On je, kako se sumnja, ova krivična djela počinio na način što je maskiran ušao u kancelariju hipermarketa i uz prijetnju pištoljem od dva zaposlena lica otuđio novac u iznosu od 18.651 euro, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu", navodi se u saopštenju.

Prilikom hapšenja ovog lica policijski službenici su pronašli i oduzelu pištolj marke CZ M88 cal. 9mm kao i cjelokupni iznos otuđenog novca.

Novac će biti vraćen vlasniku.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgoroci koji je naložio da mu se osmnjičeni privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Sve vijesti