Sećate se Rojstona Drentea? Otišao je kod Kozaka!

Autor:

Zanimljiv odabir novog kluba...

Sećate se Rojstona Drentea? Otišao je kod Kozaka! Foto: Guliver/Denis Doyle/Getty Images

Nekada najveći talenat holandskog fudbala Rojston Drente (32) polako privodi igračku karijeru kraju, a vrlo je zanimljiv odabir novog kluba!

Drente, bivši fudbaler Fajnorda, Real Madrida i Evertona, potpisao je ugovor sa klubom koji se zove Kozaken Bojs, a koji se takmiči u trećem rangu holandskog fudbala, zvanično su saopštili na svojim društvenim mrežama.

Ako vase ime "Kozaken" asociralo na ruske Kozake, niste pogrešili, pošto je klub iz Verkendama baš po njima i dobio ime...

Naime, trupe velikog francuskog vojskovođe Napoleona su 1813. godine povlačile kroz Verkendam i iz grada su ih "isterali" upravo Kozaci sa Dona, pa je klub osnovan više od stotinu godina kasnije - baš po njima i dobio ime (osnovan 1932. godine).

Kozaken Bojsi nisu imali velikih uspeha u svojoj istoriji i najčešće su se takmičili u amaterskom rangu holandskog fudbala, ali sada u timu imaju veliko ime.

Drente je prethodnih godina lutao, od Rusije preko Engleske do Turske i Emirata, dok se od 2018. godine nalazi u Holandiji u kojoj je nastupao za Spartu iz Roterdama, ali je od ovog leta slobodan igrač pošto mu je istekao ugovor.

Danas izgleda ovako...

Tagovi:
Sve vijesti