Traže ZATVOR i liječenje za bivšeg člana Novih Fosila!

Autor:

Muzičar je osumnjičen da je supruzi nanio lakše tjelesne povrede.

Traže ZATVOR i liječenje za bivšeg člana Novih Fosila! Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Nekadašnji član grupe "Novi fosili" muzičar Rajko Dujmić (63) od 1. jula nalazi se u pritvoru u zagrebačkom zatvoru "Remetinec" zbog sumnje da je sa više od dva promila alkohola u krvi prijetio smrću i nanio lakše povrede supruzi Snježani Šimek Dujmić.

Državni tužioc traži strogu kaznu za Dujmića - devet mjeseci bezuslovnog zatvora i devet mjeseci uslovno sa četvorogodišnjim rokom provjere. Predložena je i mjera obaveznog liječenja od zavisnosti.

Kako prenosi "Jutarnji list" Dujmiću je boravak u istražnom zatvoru produžen do 1. oktobra zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Incident se desio 1. jula u Zagrebu u stanu Dujmićevih kada su se prvo posvađali, a zatim je verbalni sukob, kako se navodi, eskalirao i prerastao u fizički. Dujmić je u jednom trenutku supruzi navodno zaprijetio da će je ubiti, a tom prilikom je i udario.

Muzičara je policija odvela u stanicu, a gospođi Dujmić su lekari evidentirali hematom na licu.

"Iduće nedjelje ću podnijeti odgovor na optužnicu i čekamo zakazivanje optužnog vijeća. Što se tiče produženja istražnog zatvora, žalba na to je već podnesena i čeka se odluka Županijskog suda u Zagrebu. Moj klijent se u zatvoru dobro drži, vrlo je čvrsta osoba, svjestan je situacije i problema u kojima se našao. Nema opravdanja za agresiju, no nije sve crno-bijelo kako se prezentuje u javnosti", rekla je za "Jutarnji list" Dujmićeva advokatica Sandra Hančić.

Dujmiću ovo nije prvi put da je prijavljen zbog napada na suprugu, ali je u ranijem postupku pravosažno oslobođen.

Prvi incident je prijavljen prije četiri godine, kada je muzičar bio pritvoren u Remetincu zbog iste stvari.

Sve vijesti