Ubistvo Radulovića: Srbin uhapšen u lux vili u KANU

Autor:

M.Đ. (32), blizak kriminalnom klanu "Amerika" i osumnjičeni za ubistvo Luke Radulovića, uhapšen je u petak u Kanu na Francuskoj rivijeri, u akciji evropskih policija.

0
A- A A+
hapšenje, lisice Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

M.Đ. je uhapšen zahvaljujući saradnji tima ENFAST (Evropska mreža aktivnih timova za pretragu odbelgih), sačinjenog od agenata iz Italije, Srbije, Slovenije i Francuske.

Ko je Luka Radulović

Luka Radulović bio je policiji poznat kao diler kokaina, ali pažnju javnosti na sebe je najviše skrenuo u septembru 2017. kada je presjekao kolonu predsednika Aleksandra Vučića na Topčiderskoj zvezdi. Radulović je u Vučićevu kolonu uletio "bentlijem" Ivice Dragutinovića, poznatog fudbalera i bivšeg reprezentativca Srbije, koji je prethodno bio gost u jednoj diskoteci na Senjaku. Radulović je radio kao jedan od pripadnika obezbjeđenja te diskoteke. Prethodno, takođe tokom 2017. godine, Radulović je hapšen i ekspresno osuđen za trgovinu narkoticima, nakon što je priznao djelo i sklopio sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal. Robiju, međutim, nije dočekao jer je ubijen 18. aprila. Prema izjavama očevidaca i nezvaničnim saznanjima iz policije, ubistvo u klubu desilo se naočigled brojnih svjedoka.

On se dovodi u vezu sa ubistvom dilera droge Luke Radulovića, koje se dogodilo prošle godine u jednom od kafića nedaleko od Brankovog mosta u Beogradu. Uhapšen je u luksuznoj vili Mužin na kanskoj obali u kojoj je boravio sa porodicom, piše Telegraf.rs.

Za M.Đ. je bila raspisana crvena Interpolova potjernica po nalogu Srbije, a u Srbiji mu prijeti kazna do 40 godina zatvora.

Operacija je započela kada je srpski ENFAST tim aktivirao italijanske kolege, sastavljene od policajaca, karabinjera i Službe za međunarodnu policijsku saradnju Centralne uprave kriminalističke policije, tako što su pratili signale kretanja rođaka bjegunaca (majka, sestra i njegova supruga sa dva mala blizanaca) koji su trebalo da se vrate Srbiju letom iz Milana 23. avgusta.

Istražni tim odmah je rekonstruisao kretanje porodice, uspjevši da identifikuju sredstva od 16. avgusta po dolasku u Italiju, na istom aerodromu u Milanu.

Pošto je to bio kombi sa slovenačkim registarskim tablicama, slovenački tim ENFAST bio je odmah aktiviran i odmah je utvrdio da je riječ o iznajmljenom kombiju. Slovenačka policija rekonstruisala je rutu kombija do njegovog krajnjeg odredišta u Francuskoj, u poznatom i turističkom gradu Kanu. Tako je započeo francuski tim ENFAST koji je identifikovao vilu u kojoj je bjegunac sa porodicom bio tokom ljetnjeg odmora, uhapsivši ga ubrzo nakon toga, pišu italijanski i francuski onlajn mediji.

Policija navodi da je operacija bila izuzetno teška zbog prisustva članova porodice, ali da je sve proteklo u najboljem redu.

Radulović se prije ubistva nagodio s Tužilaštvom

M.Đ. je predat javnom tužilaštvu u Provansu, koje je zaduženo za postupak izručenja Beogradu.

Prema ranijem izvještavanju, Radulović i M.Đ. su se sukobili nekoliko mjeseci prije kobne večeri i ubistva koje se dogodilo ispod Brankovog mosta. Radulović je izašao kao pobjednik u toj tuči, što ovaj drugi navodno nije mogao da mu oprosti.

Sve vijesti